Inspectorii sanitar-veterinari, la datorie în Cărbuneşti

372

dsv facuta de mineAproape 80 de controale au fost efectuate de către inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Goj pe parcursul săptămânii trecute. Vizate au fost unităţile din localităţile Târgu-Jiu, Târgu Cărbuneşti, Rovinari, Novaci, Rânca, Bumbeşti-Jiu, Motru, Bâlteni, Stăneşti şi Arcani.

Inspectorii sanitar-veterinari au făcut verificări la 11 brutării, o unitate de ambalare a produselor alimentare, trei unităţi de achiziţie şi prelucrare a ciupercilor din flora spontană, două depozite de legume-fructe, alte şapte alimentare, 12 unităţi de comercializare cu amănuntul a produselor alimentare, două supermarket-uri, trei mijloace de transport pentru produse alimentare de origine non animală. De asemenea, activitatea a fost şi în jurul tarabelor din Târgu-Cărbuneşti acolo unde zilele trecute au avut loc Zilele Oraşului. În acest sens, reprezentanţii DSVSA Gorj au verificat 18 unităţi de alimentaţie publică ce îşi desfăşurau activitatea în cadrul evenimentului. Totodată, în zona Rânca s-au verificat o pensiune agro-turistică, mai multe centre de prelucrare a laptelui şi şapte stâne. “Controalele în aceste locaţii s-au făcut pentru verificarea condiţiilor de igienă la prelucrarea laptelui şi obţinerea produselor lactate destinate consumului public pe piaţa locală. În cursul acţiunilor de control oficial, au fost constatate mai multe abateri de la normele sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în vigoare”, a declarat Ion Iliuţă, şeful DSVSA Gorj. În acest sens, au fost aplicate şase interziceri de activitate la centre de prelucrare din Târgu-Jiu şi Stăneşti, iar în cazul unui magazin alimentar din municipiul Motru s-a dispus suspendarea temporară a activităţii. Motivele sancţiunilor contravenţionale au fost nerespectarea normelor sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare, depozitare şi comercializare a produselor alimentare, neîntocmirea documentelor de asigurare a trasabilităţii produselor lactate, precum şi lipsa analizelor de laborator a acestora pentru stabilirea conformităţii cu criteriile microbiologice.

Izabella Plăstoi

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here