Întâlniri de lucru ale PSD, cu administrația și sindicatele CEO!

Senatorul Florin Cârciumaru, președintele Comisiei pentru administrație publică și organizarea teritoriului, a participat, astăzi, în municipiul Motru, la o întâlnire de lucru cu șefii unităților administrativ-teritoriale din zonele cu activitate minieră. La aceasta au luat parte și responsabili ai Complexulului Energetic Oltenia (CEO), Sorinel Boza- directorul general al companiei și Daniel Antonie, directorul Sucursalei Divizia Minieră, dar și un reprezentant al EMC Motru. Temele de discuție au vizat perspectivele de dezvoltare ale sectoarelor minier și energetic în localitățile care fac parte din Bazinul carbonifer Motru. Alături de senatorul Florin Cârciumaru au mai fost prezenți, la întâlnirea cu primarii din zona Motru, și ceilalți parlamentari ai PSD Gorj, dar și președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu.

Întâlnirile de lucru privind prioritățile din mineritul și energia din Gorj s-au extins și în cea de-a doua parte a zilei, la Târgu Jiu, unde parlamentarii social-democrați s-au întrunit, de la ora 16:00, la Sala Maură a Prefecturii, cu o delegație a Federației Naționale Mine Energie, din care au făcut parte 12 lideri sindicali din eșaloanele 2,3 ale Federației. Delegația sindicală prezentă la discuțiile conduse de către senatorul Cârciumaru, l-a avut coordonator pe Manu Tomescu, lider sindical din cadrul Termocentralei Rovinari, iar din partea Complexului Energetic Oltenia au participat factorii decizionali din companie.
Tema principală susținută de sindicaliști a reprezentat-o salvarea locurilor de muncă de la CEO, alături de alte 11 solicitări adresate printr-o scrisoare parlamentarilor PSD și șefilor companiei  energetice. La propunerea sindicaliștilor din mineritul și energia din Gorj, senatorul PSD Florin Cârciumaru și colegii săi parlamentari, dar și specialiștii din CEO și șefii administrației județene au fost de acord cu formarea unui Comitet de criză la nivelul județului care să dezbată periodic problemele stringente cu care se confruntă Complexul Energetic Oltenia.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here