Investigatii

500 de localnici din satul Schela, izolaţi de zăpadă

 | 29 ianuarie 2012, 18:35 | 0 comentarii | 

casePrima ninsoare serioasă din acest sezon, căzută în judeţul nostru, a dat bătăi de cap autorităţilor locale din comuna Schela. De altfel, mai bine de o zi, întreg satul Schela au fost complet izolat. Autorităţile au intervenit prompt, însă pentru că a continuat să ningă, deszăpezirea a durat câteva zile. S-a intervenit atât cu utilaje, cât şi cu lopeţile. Sâmbătă după-amiaza drumul spre sat s-a deblocat.

Semnatura eletronica CertDigital

Cu toate că se pregătiseră pentru sezonul de iarnă, ninsorile abundente de săptămâna trecută au surprins autorităţile locale din comuna Schela. „De marţi seara avem probleme cu zăpada. A nins foarte mult. Am intervenit imediat, cu autogrederul şi tot ce trebuie, dar a continuat să ningă şi problemele au fost inevitabile”, a explicat Aristide Şerbănescu, primarul comunei Schela.

Case izolate, la Schela

Potrivit edilului Şerbănescu, cele mai mari probleme cauzate de zăpadă au fost în satul Schela. Stratul de zăpadă a depăşit cu mult o jumătate de metru. „Stratul depus are peste 70 de centimetri. Sus, în Schela a fost cel mai greu; au fost câteva case izolate şi a trebuit să intervenim şi cu buldozere, dar şi cu lopeţile pentru a degaja drumul; autogrederul nu a mai făcut faţă în zona respectivă”, a precizat edilul Aristide Şerbănescu. Localnicii din Schela, ale căror locuinţe au fost izolate de troiene, au fost nevoiţi să parcurgă pe jos drumul până la magazin pentru a-şi cumpăra pâine. Nici săniile şi nici căruţele nu au putut fi folosite, astfel că oamenii au fost puşi în situaţia de a-şi transporta proviziile în spinare, prin zăpadă, sau folosindu-se de un cal. „Drumul fiind înzăpezit, maşina cu pâine nu a mai putut ajunge acolo. Oamenii au luat pâine cu sacii, pentru că nu s-au putut deplasa nici cu sănii, nici cu căruţe”, a mărturisit Aristide Şerbănescu, primarul comunei Schela.

Sâmbătă s-a reluat accesul spre Schela

Sfârşitul săptămânii trecute a găsit autorităţile locale din Schela în plină activitate de luptă cu troienele. Edilul Aristide Şerbănescu a promis că se va lucra intens până când vor fi înlăturate problemele cauzate de zăpadă şi drumurile de acces vor fi practicabile, astfel încât nicio gospodărie să nu mai fie izolată. ,,Sâmbătă la ora 12.00 am deblocat satul Schela. Am lucrat şi pe timpul nopţii deoarece în unele locuri ajunsese zăpada la 80 de cm. Demult nu a mai fost aşa zăpadă”, a declarat primarul. Satul Schela numără 529 de suflete. Primarul a intervenit şi pentru a reface accesul spre cimitir, un localnic de aici fiind pe moarte, familia îngrijorată apelând la autorităţi de teamă că nu pot ajunge la cimitir.

Minodora Sucea

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL