Investigatii

A făcut infarct după ce l-a văzut pe deputatul care i-a tăiat pensia

 | 11 noiembrie 2012, 17:10 | 0 comentarii | 

Un pensionar din Mătăsari a murit după ce a făcut infarct, văzându-l la poartă chiar pe cel care a ridicat mâna în Parlamentul României pentru tăierea pensiei. Incidentul a avut loc, duminică, în localitatea Mătăsari, acolo unde în campanie electorală, deputatul Severus Militaru, din partea ARD, a mers din poartă în poartă pentru a le cerea alegătorilor din nou votul.

Semnatura eletronica CertDigital

La un moment dat, deputatul a avut o discuție în contradictoriu cu un bătrân care i-a reproşat parlamentarului faptul că i-a tăiat pensia. Bătrânul s-a supărat atât de tare pe deputat încât la câteva minute după discuţie a făcut infarct. Severus Militaru este parlamentar şi candidat pe colegiul 4 de deputaţi din Gorj. Acesta susţine că regretă incidentul, dar pensionarul era deja recalcitrant când a ajuns la poarta lui. “Bătrânul era supărat pe clasa politică. Nu am insistat în a îi explica prea multe. După ce am plecat de la dumnealui, cam la a zecea casă, am aflat că a decedat. Nu mă simt vinovat pentru moartea dumnealui, regret doar incidentul”, a spus Severus Militaru. Vasile Cuţitoiu, avea 63 de ani şi lucrase în mineritul de subteran toată viaţa. Avea o pensie de 1.400 de lei, înainte ca Guvernul PDL să-i taie din ea.
Gabriela Mladin

Militaru ajută familia decedatului
Cuţitoiu a sperat până duminică să-i fie schimbată încadrarea în grupa doi de muncă, pentru a avea mai multe sporuri care să-i permită o majorare a pensiei. La începutul campaniei electorale, deputatul Militaru, lider sindical în minerit, recunoştea că marele său regret din acest mandat a fost că, pe fondul crizei, nu a reuşit să rezolve această promisiune făcută în urmă cu patru ani. Fostul miner nu a uitat promisiunea făcută şi ieri de abia îl aştepta pe deputat la poarta sa pentru a-şi vărsa năduful. Deputatul, o fire paşnică, de felul său, s-a trezit dintr-o dată luat cu huo de către cel cu care vroia să discute despre programul său politic pe următorii patru ani, fiind evident că nu a prea putut să vorbească. „Nu m-am certat vreodată cu cineva, iar acum pe domnul acesta de două ori l-am rugat să stea liniştit şi să nu se mai agite. I-am spus că nu are rost să punem patimă, că eu nu pun patimă în campanie. Ştiu că oamenii sunt supăraţi pe guvernarea PDL, dar încerc să le explic anumite lucruri”, a declarat Militaru, după producerea incidentului. Rudele celui decedat nu-i găsesc nicio vină deputatului, ci cred că Vasile Cătuţoiu trebuia să stea mai calm şi să nu se enerveze atât, mai ales că mai avea un preinfarct la activ şi era şi diabetic. Soţia lui spune că a încercat de vreo două ori să-l potolească, însă bărbatul avea chef de ceartă. „Era agitat şi eu i-am tot spus să nu se mai certe cu omul, dar el o ţinea pe-a lui, că i-a promis deputatul că-i dă grupa de muncă pentru pensie mai mare. El tot spunea de mult că vrea să se certe cu Militaru, dar eu i-am spus că nu-i dă el pensia. Era bolnav, avea diabet, era cardiac, acum îl pierdui”, spune soţia bărbatului decedat. Femeia a rămas acum singură şi se pregăteşte de înmormântare. Deputatul Militaru a precizat că doreşte să ajute familia cu cele necesare în asemenea momente, în cazul în care rudele sunt de acord să primească ajutorul său. „Vă spun sincer că mi-am oprit şi campania pentru această zi pentru că nu mai mă simt în stare să merg în faţa oamenilor şi să vorbesc cu ei. Deocamdată am mers la mama mea, ca să discut şi cu ea despre ceea ce s-a întâmplat şi să încerc să depăşesc acest moment produs chiar la începutul campaniei electorale”, a spus Militaru, care la sfârşitul acestei săptămâni ar trebui să îşi aniverseze ziua de naştere, o sărbătoare ce va fi umbrită însă de tragedia de ieri.

Gelu Ionescu

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL