Investigatii

Bărbatul care a încercat să mituiască un poliţist de la IPJ Vâlcea, în fața judecătorilor din Târgu-Jiu

 | 05 octombrie 2017, 00:00 | 0 comentarii | 

Decebal Neluţu Căldăraru, bărbatul din comuna Alunu, trimis în judecată și condamnat definitiv, în luna ianuarie a acestui an, pentru dare de mită, a cerut, marți, eliberarea condiționată din Penitenciarul Târgu-Jiu. Instanța a amânat cauza pe 10 octombrie, ”pentru a da posibilitatea petentului să îşi angajeze apărător ales”. Bărbatul a primit, pe 16 noiembrie 2016, doi ani de închisoare în regim de detenţie, perioadă din care a fost scăzută durata reţinerii şi arestării preventive de la 24 august, la zi. Sentința a fost atacată, însă, pe 9 ianuarie 2017, Curtea de Apel Pitești i-a respins definitiv acțiunea. Pe 23 august 2016, inculpatul a încercat să mituiască un poliţist din localitatea Grădiştea, care l-a prins în trafic conducând un autovehicul cu permis fals.
Decebal Neluţu Căldăraru i-a oferit agentului 300 euro și 900 de lei pentru a-l determina să renunțe la dosarul penal, însă omul legii a anunțat Direcţia Generală Anticorpuţie Vâlcea.
După două zile, conducătorul auto a fost prins în flagrant, ulterior fiind condus în arest pentru dare de mită şi conducere pe drumurile publice fără permis. Instanța a dispus și desfiinţarea totală a permisului de conducere fals emis la data de 08 iulie 2016 de autorităţile bulgare.

Semnatura eletronica CertDigital
Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL