CEO a dat în judecată FNME pentru a elibera spaţiul din Debarcader

546

Managerul Laurenţiu Ciurel nu renunţă la războiul său declarat cu Marin Condescu în legătură cu spaţiul Complexului Energetic Oltenia (CEO) din Debarcader, ocupat de televiziunea sindicatelor din FNME. Lupta, iniţial declarativă, s-a mutat astfel de vineri pe rolul instanţei de judecată, CEO înregistrând la Judecătoria Târgu-Jiu un dosar pe civil împotriva Federaţiei Naţionale Mine Energie(FNME) şi a liderului acesteia, Marin Condescu. CEO speră să obţină o ordonanţă preşedinţială care îi va permite să scoată din spaţiul unităţii, pe ocupanţii acesteia, adică televiziunea TELE3.

Termenul stabilit de instanţă pentru a accepta sau nu solicitarea CEO este 21 iunie, adică vinerea viitoare, un magistrat al Judecătoriei Târgu-Jiu putând decide prin sentinţă dacă spaţiul în cauză trebuie sau nu eliberat de urgenţă. Cert este că Ciurel a demonstrat că nu stă la discuţii şi vrea eliberarea spaţiului, chiar şi în condiţiile în care apropiata lui Marin Condescu, Mădălina Berbecel, a cerut, pe cealaltă parte, eliberarea spaţiului FNME de la etajul 4 al Diviziei Miniere. Cei doi combatanţi comunică însă prin intermediul presei, Condescu şi Berbecel făcând declaraţii în media proprie legat de “abuzul” lui Ciurel şi invers. Acum însă lucrurile se vor tranşa în instanţă, existând însă posibilitatea ca la ultimul etaj al Diviziei Miniere a CEO să ajungă să funcţioneze televiziunea sindicală. Sau nu mai funcţioneze deloc în spaţiile în cauză.
Dosarul cu spaţiul din Debarcader este o altă lovitură dată de Ciurel lui Marin Condescu după eliminarea cotei sindicale şi după gestionarea de către CEO a biletelor de odihnă şi tratament şi a tichetelor de masă.
Anamaria Stoica
Ordonanţa preşedinţială

În domeniul procedurii civile, instanţa va putea să ordone măsuri vremelnice în cazuri grabnice, pentru păstrarea unui drept care s-ar păgubi prin întârziere, pentru prevenirea unei pagube iminente şi care nu s-ar putea repara, precum şi pentru înlăturarea piedicilor ce s-ar ivi cu prilejul unei executări. Cererea de ordonanţa preşedinţială se va introduce la instanţa competenţa să se pronunţe asupra fondului dreptului. Ordonanţa va putea fi dată şi fără citarea părţilor şi chiar atunci când există judecata asupra fondului. Judecata se face de urgenţă şi cu precădere. Pronunţarea se poate amâna cu cel mult 24 de ore, iar motivarea ordonanţei se face în cel mult 48 de ore de la pronunţare. Ordonanţa este vremelnica şi executorie. Instanţa va putea hotărî ca executarea să se facă fără somaţie sau fără trecerea unui termen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here