CNADNR se leapădă de inculpații din „Lotul Transalpina”

556

Foștii șefi de la Craiova și Gorj ai Drumurilor Naționale, trimiși în judecată în dosarul fraudelor constatate de procurorii DNA, nu vor mai lucra în cadrul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România. Surse din rândul CNADNR spun că actualul director general, Narcis Neaga, a luat decizia de a le suspenda acestora contractele de muncă încă din momentul în care Direcția Națională Anticorupție i-a trimis în judecată pe inculpații din subordinea sa. Toți sunt acuzați că au asfaltat doar pe hârtie șoseaua pe care vor să o vadă cât mai mulți turiști, acestora fiindu-le întinsă și o capcană de către anchetatori pentru a putea proba mai ușor plata unor lucrări care nu au fost realizate nici după ce foștii șefi fuseseră anunțați că vor avea parte de un control de la centru.
Pe lista celor ce vor fi judecați pentru fapte de corupție se regăsește și fostul director de la Gorj, Ion Dina, care a fost diriginte de șantier pe Transalpina, alături de un coleg de-al său de la Craiova. În plus, șefi de-ai acestuia de la Secția Drumuri Craiova, sunt și ei judecați în dosarul respectiv, pe lista DNA apărând Constantin Șerban, director adjunct cu investițiile, Ștefan Brânaru, director tehnic, Marin Tudor, diriginte de șantier, Luchian Toma Panduru, responsabil cu derularea contractului de modernizare, precum și Adrian Mihai Radu, șef Birou Investiții. Lângă ei, în boxa acuzaților mai ajung Nelu Iordache, fostul patron de la Romstrade, Nicolae Dorel Mircea, director la aceiași firmă, precum și compania Romstrade.
Prejudiciul estimat de anchetatori, de circa 23 de milioane de lei, a fost recuperat pe parcursul cercetărilor, Romstrade fiind până anul trecut firma care se ocupa de modernizarea celor 184 de kilometri de șosea prin munte. Nimeni nu știe deocamdată cine și când va relua lucrările la Transalpina, fiind de așteptat ca în perioada următoare CNADNR să găsească o altă firmă care să se implice în finalizarea proiectului despre care s-a vorbit la modul superlativ nu doar în România, ci și în străinătate.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here