Investigatii

Condamnat pentru furt de lemne

 | 15 iunie 2015, 00:00 | 0 comentarii | 

Un gorjean din Borăscu a aflat, la sfârșitul săptămânii trecute, pedeapsa pe care au decis-o magistrații în dosarul său, în care a fost trimis în judecată de procurori după ce, în iarna anului trecut, a fost prins tăind ilegal lemne din pădure. Ion Mândruți și-a recunoscut faptele și, astfel, a beneficiat de o pedeapsă mai blândă din partea judecătorilor, el fiind condamnat acum la închisoare cu suspendare. Bărbatul, cu antecedente penale, a primit o pedeapsă de 2 ani și 10 luni, a cărei executare a fost suspendată și înlocuită cu un termen de încercare de 4 ani, timp în care trebuie să fie permanent la dispoziția autorităților și să nu plece de acasă pe o perioadă mai mare de 5 zile.
În plus, Mândruți va trebui să presteze și muncă în folosul comunității pentru faptele sale. “Pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 100 de zile lucrătoare, obligaţie ce se va executa în cadrul Primăriei Comunei Borăscu, jud.Gorj, la lucrări de întreţinere prin decolmatare a drumurilor comunale şi uliţele săteşti de pe raza localităţii; lucrări de curăţire manuală a canalelor de scurgere şi albiile pâraielor de pe raza localităţii; lucrări de întreţinere a izlazului comunal prin lucrări de îndepărtare a resturilor vegetale şi curăţirea de arbuşti; lucrări de strângere şi colectare a deşeurilor de pe raza localităţii”, se arată în decizia Judecătoriei Motru.
Magistrații l-au obligat pe inculpat să despăgubească Direcția Silvică Gorj cu peste 15.000 de lei drept contravaloare a arborilor tăiați ilegal, acesta trebuind să suporte și 1000 de lei cheltuieli judiciare statului român. Sentința nu este una finală, putând fi contestată.
Gelu Ionescu

Semnatura eletronica CertDigital
Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL