Investigatii

Cutremur de 5,7 grade la Herculane! – Intervenție promptă a salvamontiștilor gorjeni

 | 25 mai 2017, 00:00 | 0 comentarii | 

Un cutremur de 5,7 grade, aceasta a fost tema unui exerciţiu de proporții al ISU Semenic, care s-a desfășurat, ieri, în Valea Cernei, zona Herculane. Șase salvamontiști gorjeni au participat la exercițiu, ei acționând și cu o serie de materiale de salvare unice în țară: aruncătorul de coardă și placa de salvare din torente.

Semnatura eletronica CertDigital

Exercițiul derulat pe Valea Cernei a vizat verificarea viabilităţii procedurilor şi planurilor operative şi de cooperare, fluxului informaţional, capacitatea de reacţie şi decizie a structurilor implicate, precum şi antrenarea structurilor cu atribuţii în gestionarea acestor situaţii de urgenţă.
Între instituțiile care au participat cu forțe și mijloace de intervenție alături de salvamontiștii din Caraș au fost și salvamontiștii gorjeni, care au prezentat și au acționat cu o serie de materiale de salvare unice în țară: aruncătorul de coardă și placa de salvare din torente. Gorjul a participat la această acțiune cu o echipă standard de intervenție formată din 6 salvamontiști.
M.S.

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL