Investigatii

Descoperire uimitoare în casa unui gorjean! S-a trezit cu mascații la ușă, după ce a cumpărat produse electrocasnice de la hoți

 | 08 noiembrie 2016, 00:00 | 1 coment | 

Polițiștii din Mehedinți au efectuat, sâmbătă, trei percheziții la locuințele unor hoți din comuna Butoiești. Descinderi au fost făcute în același timp și în Gorj, la domiciliul unei persoane din satul Picu, al comunei Ionești, care a declarat că a cumpărat mai multe bunuri de la suspecții din Mehedinți, fără să știe că sunt furate. ”Bănuim un grup de patru tineri, din comuna Butoiești, care, în perioada 5-9 februarie 2016, au spart o locuință de pe raza comunei Butoiești. S-au efectuat trei percheziții domiciliare în comuna Butoiești și una în comuna Ionești, sat Picu, ocazie cu care la toate locațiile au fost găsite bunuri. Bunurile au fost vândute unei persoane din Gorj, care a fost cumpărător de bună credință. Vorbim de obiecte electrocasnice, de vestimentație, din locuințe. Urmează să continuăm activitățile de verificare”, a declarat Alin Țicu, ofițer în cadrul IPJ Mehedinți, la Poliția Strehaia.
Doi din cei patru tineri din Mehedinți au fost audiați, ieri, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Strehaia, după ce au fost reținuți pentru 24 de ore.
”În urma perchezițiilor efectuate au fost ridicate mai multe bunuri de uz casnic, electronice, covoare, obiecte de uz gospodăresc și alte bunuri, despre care existau suspiciuni că provin din furtul comis din locuința părții vătămate, din satul Butoiești, județul Mehedinți, în perioada 5-9 februarie 2016, în urma căruia aceasta a fost prejudiciată cu suma de 48.000 de lei, reprezentând contravaloarea bunurilor sustrase. Astfel, fiindu-i prezentate pentru recunoaștere bunurile ridicate cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare, persoana vătămată a recunoscut un număr de 20 bunuri, ridicate din cele patru imobile, iar cu această ocazie i-au fost restituite bunuri în valoare de 2000 de lei”, susțin anchetatorii.
Polițiștii continuă cercetările, după ce au descoperit și alte obiecte care nu-i aparțin reclamantei din Mehedinți. Cei care au constatat că le lipsesc bunuri din casă sunt sfătuiți să meargă la Poliție. ”Am avut patru locații. S-au găsit foarte multe bunuri și pentru unele căutăm persoanele vătămate. Bunurile persoanei vătămate care a făcut sesizarea au fost găsite, dar au fost găsite și altele”, a declarat pentru Gorjeanul, Ștefania Chelu, procuror în cadrul Parchetului de pe pe lângă Judecătoria Strehaia.
În urma audierilor, procurorii vor stabili dacă se impune prezentarea suspecților în fața instanței cu propunere de arestare preventivă.
Loredana Fîciu

Semnatura eletronica CertDigital
Articole asemanatoare1 comentariu in “Descoperire uimitoare în casa unui gorjean! S-a trezit cu mascații la ușă, după ce a cumpărat produse electrocasnice de la hoți

  1. Persoana victima din Mehedinți care are patru locații..cum le-o fi obținut? Prin muncă cinstită))). Să vadă și ea cum e când ești furat. Sunt împotriva a ceea ce au făcut hoții și bine că i-a prins. Vroiam să aduc aminte de vechiul proverb: Ce ție nu-ți place altuia nu face

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL