Dosarul jocurilor de noroc: La Târgu-Jiu, “una dintre cele mai reprezentative locaţii” pentru evaziune fiscală

697

În urma celor 313 percheziţii efectuate, miercuri, în 29 de judeţe, printre care s-a aflat și Gorjul, dar și în municipiul București, opt persoane au fost reținute pentru 24 de ore, sub acuzaţia de evaziune fiscală. Față de alți șase suspecți a fost dispusă măsura controlului judiciar, vizate fiind, în total, 16 firme, în două dosare penale.
Cei şase încătuşaţi au fost prezentaţi vineri, în fața unui judecător din cadrul Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă, pe o durată de 30 de zile. Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2013, suspecții ar fi creat un ”mecanism infracțional în scopul fraudării bugetului de stat, prin neînregistrarea în contabilitate a tuturor veniturilor obţinute din exploatarea aparatelor de jocuri electronice de noroc”. În urma perchezițiilor, anchetatorii au ridicat sume impresionante, dar și aur.
”Inculpatul Márton Antal Attila, în calitate de coordonator direct sau prin interpuși a activității mai multor societăți comerciale din domeniul jocurilor de noroc la care deținea calitatea de asociat, a derulat activități concretizate în fraudarea obligațiilor fiscale prin modificarea mecanică sau electronică a indexului/contorului aparatelor de joc pe care le exploatează, demersuri urmate de activități de reintroducere a fondurilor astfel obținute în circuitul legal. Împreună cu un asociat, acesta a creat o rețea de săli de jocuri de noroc la nivel național, cele mai reprezentative locații fiind în municipiile: Târgu Mureș, București, Galați, Iași, Mediaș, Ploiești şi Târgu-Jiu.
Modul de operare pus în practică de Márton Antal Attila consta, într-o primă etapă, în efectuarea de către inculpaţii Biró Sándor Mátyás şi Máthé Zsolt, administratori a două societăţi şi persoane de încredere, de intervenții directe neautorizate asupra mecanismelor/sistemelor de contorizare ale aparatelor de joc în scopul diminuării sumelor declarate, înregistrate și impozitate ca venituri și colectarea fondurilor nesupuse fiscalizării. În această operaţiune erau ajutaţi de managerii de săli, care predau sumele lui Márton Antal Attila, la domiciliul acestuia din Târgu-Mureș. Etapa finală presupunea distribuirea lunară a fondurilor către ceilalţi parteneri”, se precizează într-un comunicat de presă al Biroului de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here