Investigatii

După rechizitoriu urmează şi “VIP-urile”! – Clienţii fetelor, cercetaţi pentru relaţii sexuale cu un minor

 | 23 ianuarie 2012, 20:24 | 0 comentarii | 

Prostitution-silhouetteProcurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, Marius Nanu, care a definitivat vineri cercetările în dosarul proxenetului Marius Viorel Taşcău, şi a celor trei minore prostituate, continuă, cu siguranţă, cercetările în acest dosar greu. După trimiterea în judecată a celor patru urmează firesc ca şi persoanele care au întreţinut relaţii sexuale cu cele trei minore, clienţii fetelor, deocamdată ascunşi parţial opiniei publice, să fie cercetaţi pentru relaţii sexuale cu un minor, infracţiune pentru care riscă între 3 şi 12 ani de închisoare. Munca procurorului va fi uşurată de înregistrările audio ale convorbirilor şi comunicările dintre clienţi, proxenet şi prostituatele minore dar şi de declaraţiile martorilor şi cele ale celor patru trimişi în judecată.

Semnatura eletronica CertDigital

Pentru a înţelege mai bine munca desfăşurată de procurorul de caz, revenim la primele indicii care au constituit dosarul intitulat de presă drept “Sex cu minore”. Ne bazăm pe rechizitoriul procurorului şi pe legăturile pe care le facem cu uşurinţă, în special în privinţa unora dintre locaţiile în care se comiteau infracţiunile.

Primii paşi în cercetare

Primele indicii în acest dosar apar astfel, conform rechizitoriului, pe data de 28 noiembrie 2011 când organele de cercetare penală din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj-Serviciul de Investigaţii Criminale se autosesizează din oficiu că pe perioada anului trecut, M.P.V., prin natura ocupaţiei de taximetrist, a înlesnit practicarea prostituţiei mai multor tinere din municipiul Târgu-Jiu şi din localităţi ale judeţului Gorj pe care le transporta cu autoturismul său şi cărora le făcea legătura cu diferiţi bărbaţi, în vederea întreţinerii de relaţii sexuale. Şi astfel, de la acest taximetrist, poliţiştii ajung la proxenetul Marius Viorel Taşcău şi la primele două minore care practicau prostituţia. Pe parcursul cercetărilor a fost identificată şi a treia minoră care a întreţinut la rândul său relaţii sexuale contra cost, cu diferite persoane de pe raza judeţului Gorj, percepând tarife cuprinse între 50-100 de lei.

Prostituţie cu nemţii la Hotel Sara

Din materialul probator administrat se arată că proxenetul le-a cunoscut pe primele două minore în vara anului trecut, ele fiind eleve. Taşcău cunoştea de la o fată din Rovinari că cele două minore întreţin raporturi sexuale cu diferite persoane, contra cost. “În acest sens, inculpatul(n.r. Marius Viorel Taşcău) a vorbit cu cele două învinuite şi au stabilit ca acesta să le găsească diverşi clienţi, iar în urma întreţinerii raporturilor sexuale cu aceştia, învinuitele să îi dea o parte din sumele de bani obţinute(50 de lei pentru fiecare client)”, se arată în rechizitoriu. “Astfel, în perioada septembrie 2011-ianuarie 2012, inculpatul Marius Viorel Taşcău a contactat telefonic diverşi clienţi şi ulterior, conform înţelegerii avute, le-a transportat pe cele două învinuite în mai multe locaţii de pe raza judeţului Gorj, unde acestea au întreţinut acte sexuale cu mai multe persoane în schimbul unor sume de bani cuprinse între 50-200 de lei, care puteau ajunge şi la suma de 800 de lei sau câte 100 de euro de persoană, aşa cum s-a întâmplat cu un grup de muncitori, cu care au întreţinut raporturi sexuale într-o locuinţă dintr-o comună gorjeană sau, în cel de-al doilea caz, aşa cum s-a întâmplat în zilele de 6 şi respectiv 19 decembrie 2011, când cele două învinuite s-au întâlnit cu un grup de cetăţeni germani de la un hotel din Ţicleni(n.r. Hotel Sara), fiecare primind de la aceştia câte 100 de euro”, se mai arată în rechizitoriu. De altfel, surse din rândul anchetatorilor declară că aici, la hotelul aparţinând liberalului Dian Popescu, s-au făcut unele înregistrări în care clienţi sunt şi trei poliţişti de la Investigaţii Criminale. Nu se cunoaşte dacă patronatul hotelului ştia de “activităţile” care se desfăşurau în spaţiul hotelier.

Garsonieră, cuibuşor de nebunii

În acelaşi document pe baza declaraţiilor celor două minore se mai prevede că proxenetul Taşcău primea “sume cuprinse între 50-100 de lei de la fiecare învinuită pentru fiecare client găsit de el. Tot din cercetări s-a constatat că cele două învinuite(n.r. minorele) îl înştiinţau pe inculpat de fiecare dată când un bărbat le făcea propuneri pentru a întreţine acte sexuale, cerându-i acordul pentru a se întâlni cu persoanele respective, sfătuindu-se totodată cu el asupra preţului ce le era oferit de client sau tariful pe care urmau ele să îl perceapă”. În toamnă, odată cu începerea noului an şcolar 2011-2012, proxenetul le-a pus la dispoziţia celor două eleve minore o garsonieră situată în Târgu-Jiu, închiriată de acesta, precum şi “la diferite hoteluri situate pe raza judeţului Gorj”.

“Peştele” şi-a regretat fapta

În rechizitoriu se precizează că iniţial Taşcău, în faza de urmărire penală, a declarat că nu ştia că cele două fete sunt minore deşi fetele au declarat exact contrariul. În faţa procurorului, proxenetul şi-a recunoscut însă fapta şi a declarat că o regretă.

16 clienţi, pentru prostituata de 16 ani

Pe parcursul cercetărilor este găsită şi a treia fată, cea de 16 ani, din Târgu-Jiu, care la rândul ei a întreţinut acte sexuale contra cost cu diferite persoane din Gorj, tariful fiind cuprins între 50-100 de lei. Pentru această fată, prostituţia reprezenta principala îndeletnicire întâlnindu-se în medie cu 4-6 clienţi şi obţinând zilnic sume de bani cuprinse între 200-500 de lei. “În cauză au fost identificate aproximativ 16 persoane care au întreţinut relaţii sexuale cu minora în schimbul unor sume de bani cuprinse între 50 şi 100 de lei”, se mai arată în rechizitoriul care este completat cu menţiunea că “infracţiunea în cazul acestei învinuite se probează cu declaraţiile martorilor audiaţi în cauză şi cu procesul-verbal de redare rezumativă a convorbirilor telefonice, mijloace de probă din care rezultă fără dubiu că învinuita se ocupa cu practicarea prostituţiei , fiind o obişnuinţă pentru aceasta”. Fata de 16 ani avea doar opt clase, fiind elevă. În cazul taximetristului s-a decis neînceperea urmăririi penale, deoarece acesta le transporta pe fete la diverşi clienţi cu taxiul iar în schimbul serviciului prestat acestea îi achitau doar contravaloarea cursei efectuate. Măsura arestării preventive a proxenetului Taşcău expiră pe data de 26 ianuarie.

Munca procurorului nu s-a terminat

Procurorul de caz a finalizat rechizitoriul într-un timp scurt trimiţând operativ dosarul spre Judecătoria Târgu-Jiu. Asta în cazul celor patru. Munca grea acum începe când procurorul Nanu trebuie să stabilească ce îi aşteaptă şi pe clienţii fetelor care trebuie anchetaţi pentru relaţii sexuale cu un minor. Pedeapsa pentru cei care au preferat să îşi satisfacă fanteziile şi perversiunile cu cele trei fete este închisoarea de la 3 la 12 ani.

Anamaria Stoica

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL