Investigatii

Europarlamentarul Grapini a adus dezbaterile din Parlamentul European la Bucureşti

 | 03 iunie 2015, 00:02 | 0 comentarii | 

Europarlamentarul Maria Grapini, care deţine un cabinet şi la Târgu-Jiu în sediul PC Gorj, a organizat vineri, 29 mai, la hotelul Radisson din București, conferința “Viitorul IMM-urilor în contextul globalizării”. La conferință au participat Peter Faross, Secretarul General al Uniunii patronale pentru IMM-uri şi artizanat din Europa, ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, Secretarul de Stat din Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri,  Anca Laura Ionescu,  Secretarul de Stat din Ministerul Economiei, Comerțului și Turismului, Bogdan Pandelica. Din Parlamentul European au fost prezenți europarlamentarii: Theresa Griffin din Marea Britanie, Viorica Dancila, Victor Negrescu și Emilian Pavel.

Semnatura eletronica CertDigital

„Am dorit să aduc în dezbatere, în țara mea, două subiecte importante: IMM-urile și Tratatul Trans Atlantic (TTIP) privind comerțul și investițiile între UE și SUA. Am dorit să pun față în față întreprinzători, patronate și organizații profesionale, guvern, parlament național și parlament european”, a precizat europarlamentarul Maria Grapini.
Prezența principalelor patronate din România și a întreprinzătorilor, a demnitarilor din trei ministere importante, a europarlamentarilor a făcut ca dezbaterile să fie eficiente și să conducă la concluzii și propuneri concrete pentru fiecare parte. „Cred în nevoia de informare a cetățenilor și a mediului de afaceri cu problemele europene atâta vreme cât aproximativ 80% din legislație se inițiază și se aprobă în UE. Rolul europarlamentarilor cred că este și acela de a informa țara care l-a ales, pe lângă activitatea din Parlamentul European și din comisiile din care face parte”, a afirmat Grapini.
Concluzia conferinței a fost aceea că este nevoie de reglementare specifică pentru IMM-uri pentru a permite dezvoltarea lor și este nevoie ca TTIP să fie dezbătut în România, deoarece nu se cunosc, de către marea majoritate a întreprinzătorilor, prevederile tratatului, efectele lui asupra producătorilor și consumatorilor și stadiul de negociere al tratatului.
A.S.

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL