Investigatii

Fetiță de 13 ani, convinsă să se prostitueze

 | 03 octombrie 2016, 00:00 | 0 comentarii | 

Trei bărbați din Motru au fost arestați pentru proxenetism, după ce ar fi determinat o minoră de 13 ani să întrețină relații sexuale cu mai multe persoane, în schimbul unor sume cuprinse între 50 și 100 de lei. Suspecții în vârstă de 23, 49, respectiv 62 de ani, toți fără ocupație, sunt acuzați că i-ar fi găsit clienți adolescentei, în iulie și august, perioadă în care a dispărut din centrul destinat Protecţiei Rezidenţiale a Copiilor Târgu-Jiu, în care locuia. Eleva ar fi întreținut relații sexuale atât în autoturisme, cât și în locuințele unor bărbați. Aceasta ar fi fost de acord și ar fi împărțit banii cu inculpații.
”Avem dosar constituit față de trei persoane de sex masculin cu privire la săvârșirea infracțiunii de proxenetism, întrucât, în perioada iulie-august 2016, acestea au determinat și înlesnit practicarea prostituției de către o minoră în vârstă de 13 ani, în scopul obținerii de mijloace bănești. Inculpatul de 23 de ani este cercetat și pentru raport sexual cu o minoră, întrucât acesta a și întreținut raporturi sexuale cu ea. Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru a formulat propunere de arestare preventivă, ce a fost admisă de judecătorul de drepturi și libertăți de la Judecătoria Motru, aceștia find arestați preventiv pe o perioadă de 30 de zile”, a precizat pentru Gorjeanul, procurorul Constantin Stică Costescu, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru. Suspectii nu au contestat decizia judecătorilor.
Maria, minora de 13 ani, din Novaci, a dispărut pe 12 septembrie, în prima zi de școală. Aceasta locuia într-un centru destinat Protecţiei Rezidenţiale a Copiilor Târgu-Jiu, iar supraveghetorul a alertat Poliţia, după ce a observat că nu s-a mai întors de la cursuri. Aceasta era cunoscută cu plecări repetate, fiind găsită ulterior la locuința mamei sale, de care nu avea voie să se apropie, în urma unei decizii a instanței.
Loredana Fîciu

Semnatura eletronica CertDigital
Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL