Investigatii

Frăţilescu pierde alt proces cu IJP Gorj

 | 22 ianuarie 2012, 18:35 | 0 comentarii | 

ion-fratilescuDupă înfrângerea de la Craiova, unde a cerut suspendarea actului prin care a fost demis din fruntea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj, unde ocupa postul de adjunct, poliţistul Ion Frăţilescu mai înregistrează o înfrângere.

Semnatura eletronica CertDigital

De această dată, ea vine din partea magistraţilor Tribunalului Gorj, unde fostul adjunct al Poliţiei din Gorj ceruse anularea actului care a dus la demiterea sa, respectiv un raport de activitate, ce conţinea şi un calificativ nesatisfăcător emis de şeful IJP Gorj.

La Curtea de Apel din Craiova, Ion Frăţilescu solicitase să-i fie suspendat actul care a dus la demiterea sa, cerând, evident, rămânerea în funcţie. Magistraţii Curţii de Apel din Craiova au respins cererea, aşteptând judecarea procesului prin care fostul adjunct al Poliţiei din Gorj ceruse anularea actului care a dus la demisie. Acum, judecătorii doljeni vor judeca şi recursul acestei cereri, după ce magistraţii Tribunalului Gorj au decis să-i respingă procesul. Dosarul s-a dezbătut, ca ultim termen la Tribunalul Gorj în 11 ianuarie anul acesta, însă judecătoarea Ecaterina Manţog, cea care s-a ocupat de această cauză, a amânat pronunţarea în 18 ianuarie.

Ecaterina Manţog i-a respins cererea

Atunci a decis, însă, să-i respingă lui Frăţilescu cererea de anulare a actului care a dus la demiterea sa. Poliţistul ceruse să se constate că raportul de activitate care l-a zburat din funcţie nu este întocmit corespunzător şi nici nu ar fi fost veridic, în sensul că el este un ofiţer profesionist şi moral. Nu de aceeaşi părere au fost judecătorii, care după ce au verificat actele au decis să-i respingă lui Frăţilescu cererea. Motivele demisiei lui Ion Frăţilescu din funcţia de adjunct de la IJP Gorj nu au fost date publicităţii, însă în raportul depus la dosar se pot constata abateri grave ale fostului adjunct.

Ionel Manţog l-a sprijinit pe post

Se spune că la numirea în funcţie a lui Frăţilescu s-ar fi aflat secretarul de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, Cristian Făiniş, însă la recomandarea călduroasă a lui Dan Gavrilescu, fostul lider PD-L al organizaţiei de tineret şi, evident, a lui Ionel Manţog, pe atunci lider al PD-L Gorj. Soţia lui Manţog se pare că n-a ţinut cont de jocurile de culise ale politicii. Sentinţa de la Tribunalului Gorj nu este definitivă, Frăţilescu având posibilitatea ca în termen de 15 zile să facă recurs la Curtea de Apel din Craiova.

Gabriela Mladin

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL