Investigatii

Gorjeni, prinşi în Alba la furat de motorină din rezervoare

 | 07 noiembrie 2012, 18:14 | 0 comentarii | 

Un număr de 13 persoane din Alba şi Gorj care au sustras motorină din rezervoarele autocamioanelor care efectuează lucrări la tronsonul de autostradă Sibiu-Orăştie, pe care ulterior o valorificau la diferiţi cumpărători de ocazie, sunt cercetate de poliţişti.

Semnatura eletronica CertDigital

Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba efectuează cercetări faţă de 13 persoane, dintre care 12 bărbaţi, cu vârsta cuprinsă între 22 şi 43 de ani, din mai multe localităţi de pe raza judeţelor Alba şi Gorj, şi o femeie, de 54 de ani din Cugir, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, complicitate la infracţiunea de furt calificat şi favorizarea infractorului. Potrivit unui comunicat transmis de IPJ Alba, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale s-au sesizat cu privire la faptul că 13 persoane sustrăgeau motorină din rezervoarele autocamioanelor care efectuează lucrări la tronsonul de autostradă Sibiu-Orăştie. Motorina sustrasă astfel era valorificată ulterior la diferiţi cumpărători de ocazie. Prin activitatea infracţională desfăşurată, cei 13 învinuiţi au prejudiciat societăţile care au contractate lucrări la acest tronson de autostradă.

Percheziţii la făptaşi
În vederea documentării întregii activităţi infracţionale, în cursul zilei de miercuri au fost efectuate şase percheziţii, din care patru domiciliare şi două la societăţi comerciale de pe raza judeţului Alba, la locuinţele şi sediile societăţilor comerciale aparţinând celor 13 persoane. La acţiune au participat 38 de poliţişti din cadrul structurilor IPJ Alba – Investigaţii Criminale, Investigarea Fraudelor, Acţiuni speciale şi Ordine Publică. De asemenea, au fost folosite 11 autospeciale de intervenţie. Acţiunea s-a desfăşurat sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia şi cu sprijinul Serviciului de Operaţiuni Speciale Alba. Pe baza mandatelor de aducere, cele 13 persoane au fost conduse la sediul IPJ Alba pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.
A.Stoica

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL