Investigatii

Hoară, Gavrilescu şi Popescu, vizitatorii lui Manţog la pârnaie

 | 18 noiembrie 2012, 19:57 | 0 comentarii | 

În patru luni de zile de când Ionel Manţog, fostul lider al PDL şi fost secretar de stat la Ministerul Economiei, se află în detenţie la Penitenciarul Târgu-Jiu, acesta a primit vizita unor foşti colegi de partid care s-au perindat la vorbitor cu “strămutatul de lux”, din motive variate. Marcel Hoară a trecut poarta penitenciarului luna trecută, având parte de o vizită privată cu deţinutul. De discuţii cu Manţog au mai avut însă parte, în incinta închisorii, şi fostul deputat Cosmin Popescu dar şi Dan Gavrilescu, trimis în judecată de DNA, pentru fapte de corupţie. Vizita celor trei, foşti colegi de partid, are conotaţii atât politice cât şi economice, menite să uşureze însă viaţa lui Manţog după gratii şi să îi grăbească eliberarea. Campania electorală desfăşurată acum la nivel de Târgu-Jiu, poartă pe alocuri şi amprenta lui Manţog.

Semnatura eletronica CertDigital

Ionel Manţog îşi continuă meseria de sfătuitor în ale politicii şi după gratiile închisorii din Târgu-Jiu. O dovedesc desele vizite de care acesta are parte în penitenciar dar şi corespondenţa bogată pe care o poartă periodic cu anumiţi reprezentanţi ai PDL. Maria Moţa, fosta lideră a femeilor PDL Gorj, candidată acum la parlamentare la Bucureşti, apropiată a lui Adriean Videanu, este una dintre persoanele care îi scrie destul de des fostului său susţinător politic, în timp ce Dan Gavrilescu, fostul lider de tineret al PDL, trimis în judecată pentru corupţie, l-a vizita pe fostul lider de partid. Gavrilescu ar vrea, susţin surse din închisoare, să beneficieze de ajutorul avocatului lui Ionel Manţog, oferindu-i deţinutului informaţii economice. Şi Cosmin Popescu, deputatul independent, l-a vizitat pe Ionel Manţog în Penitenciarul Târgu-Jiu, mai ales în perioada când fostul lider încerca să îl convingă să candideze pentru PPDD pe Colegiul 3 de Deputaţi. Cea mai importantă vizită, care a avut loc luna trecută, a fost însă a lui Marcel Hoară, pedelistul ajuns în organizaţia de la Ilfov, dar văzut ca un alt liant către Adrian Videanu, şi dorinţa lui Manţog de a controla politica din Gorj, acum însă de partea PPDD.

Documente de la Turceni, ajunse prin Manţog la PPDD
Aceleaşi surse din penitenciar susţin că prin intermediul acestor vizite “importante” şi a corespondenţei ar fi ajuns la Ionel Manţog unele documente de la fostul Complex Energetic Turceni, acte care au ajuns apoi să fie prezentate în emisiunile electorale ale lui Dan Diaconescu de la OTV. De altfel, informaţiile în cauză ar trebui să dinamiteze Complexul Energetic Oltenia, pe Victor Ponta şi pe Laurenţiu Ciurel, directorul CEO, prea puţin agreat de Manţog. De altfel, aceste documente nu sunt singurele care ajung la Penitenciarul Târgu-Jiu, Manţog fiind pregătit “să devoreze” totul şi să îşi transmită apoi comenzile spre exterior. Nu degeaba în corespondenţa lui Manţog ar fi apărut şi iniţialele A.V.(n.r. Adriean Videanu), dar şi indicaţii de genul “candidatul pe Colegiul.. trebuie înlocuit”.

Manevre electorale şi o porţie de libertate
Pe lângă interesul politic de moment al lui Manţog, care participă, deşi pare incredibil, la manevrele electorale care se fac acum la nivel de Gorj, înainte de alegerile din 9 decembrie, Ionel mai are un interes propriu în “afacere”. Acesta vrea să se bucure cât mai mult de libertate, şi evident că face tot posibilul să obţină mici ieşiri în afara penitenciarului. Evident că are interesul ca anumite persoane care au prestat în Penitenciar să revină, pentru a-i da în continuare porţia de libertate. Una se vehiculează a fi chiar Raluca Niţoiu, fosta şefă a Biroului Educaţie, care i-a şi semnat documentul prin intermediul căruia acesta a ajuns supraveghetor la clubul închisorii. Niţoiu a scăpat de Comisia de Disciplină a ANP şi va participa la concursul pentru postul de la Educaţie, fapt care creează deja tensiuni dincolo de zidurile penitenciarului.

Manţog, în vizite la Lainici şi Tismana
Şi pentru a demonstra setea de libertate a lui Manţog, exemplificăm doar vizitele făcute în numai 4 luni de zile de detenţie, de Ionel la mănăstirile Lainici şi Tismana, deşi se cunoaşte că fostul pedelist nu era de fel un tip religios. De altfel, legat de religie sunt mai multe aspecte de subliniat, dar vom reveni, religia sa având legătură cu zilele libere pe care Manţog visează să le petreacă, peste scurt timp dincolo de zidurile puşcăriei.
Anamaria Stoica

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL