Investigatii

Jurnaliști agresați la Berlești

 | 29 iunie 2015, 00:00 | 0 comentarii | 

Preotul Zamfir Neagoe, din Berlești, cel care a reușit zilele trecute să devină mai celebru decât își dorea, este de la sfârșitul săptămânii și mai “faimos”, după ce susținători de-ai săi i-au agresat pe corespondenții unor posturi centrale de televiziune, veniți în localitate pentru a discuta cu sătenii despre tarifele mari pe care le percepe acesta la nunți, botezuri și înmormântări. Scandalul s-a produs în satul Scurtu, acolo unde preotul slujea la o înmormântare și unde majoritatea localnicilor se plângeau jurnaliștilor că au de suportat taxe foarte mari din partea preotului. Întâmplarea a făcut ca părintele să fie prezent la înmormântarea unei femei, o ocazie numai bună pentru jurnaliști de a-l contacta și a-i solicita un punct de vedere cu privire la acuzațiile ce i-au fost aduse și care au ajuns până la nivelul înalților ierarhi din Mitropolia Olteniei.
Rudele persoanei decedate și-au exprimat dorința ca jurnaliștii să nu filmeze înmormântarea, lucru care de altfel nici nu făcea obiectul știrii pentru care aceștia erau prezenți acolo, preotul fiind singurul cu care corespondenții tv ar fi dorit să stea de vorbă, acesta menționând că doar Mitropolia va vorbi în numele său, nu și el. Un bărbat însă din rândul familiei îndoliate și-a pierdut cumpătul și a devenit extrem de agresiv, luându-i cameramanului de la Digi 24, Ionuț Voinea, camera din mână și aruncând-o cu furie la pământ. Evident că aparatul de filmat nu avea cum să mai rămână întreg, cameramanul încercând în momentele următoare să se protejeze pe el, după ce individul i-a pus mâinile în gât și l-a împins, alți trei bărbați țipând și ei către restul jurnaliștilor că nu vor să fie filmată înmormântarea, asta în condițiile în care nimeni nu filma înmormântarea.
agresiune (1)Agresorii s-au potolit după ce la fața locului a fost solicitată prezența Poliției, ulterior indivizii cerându-și scuze și chemându-i pe jurnaliști în biserică pentru a filma tot ceea ce doresc, ei menționând că biserica este un spațiu public și accesul nimănui nu poate fi îngrădit acolo. Agresorul cameramanului tv a fost dus de polițiști la secție și audiat, fiind pus sub acuzare pentru distrugere, lovire și alte violențe. El este un bărbat din Valea Jiului, care era convins că dacă țipă își impune punctul de vedere, asta în condițiile în care niciunul dintre jurnaliști nu avea nimic de discutat cu el sau cu familia îndoliată.
Gelu Ionescu

Semnatura eletronica CertDigital
Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL