Investigatii

Merg la închisoare pentru că au mințit

 | 28 octombrie 2016, 00:00 | 0 comentarii | 

Cele două gorjence, care, în urmă cu circa trei ani, i-au mințit pe anchetatori cu privire la împrejurările în care a murit soțul uneia dintre ele, au primit, ieri, condamnări definitive prin care sunt trimise în spatele gratiilor pentru o bună perioadă de timp. Inițial, acestea primiseră pedepse cu suspendare la Judecătoria Târgu-Cărbunești, dar procurorii au contestat deciziile respective și Curtea de Apel Craiova a dispus acum ca ambele să facă pușcărie pentru minciunile spuse pe parcursul audierilor.
“Condamnă inculpata Safta Carmen la pedeapsa de 3 ani închisoare. (…) Condamnă inculpata la pedeapsa de 2 ani și 6 luni închisoare. (…) Contopeşte pedepsele stabilite în pedeapsa cea mai mare de 3 ani închisoare, la care adaugă un spor de o treime din cea de-a doua pedeapsă, rezultând pedeapsa de executat de 3 ani și 10 luni închisoare în regim de detenţie. Înlătură dispoziţiile art. 91 si armatoarele Cp și dispune executarea pedepsei rezultante de 3 ani și 10 luni închisoare în regim de detenţie. (…) Condamnă inculpata Gheorghe Mariana la pedeapsa de 3 ani închisoare. Înlătură dispoziţiile art. 91 și urm Cp și dispune executarea pedepsei de 3 ani închisoare în regim de detenţie”, a decis instanța din Bănie.
Cele două femei au mințit cu privire la modul în care soțul lui Carmen Safta a murit, trupul lui fiind găsit pe carosabil. Inițial, polițiștii au luat în calcul ipoteza unui accident rutier, dar, ulterior, femeile au susținut că un vecin din sat, Constantin Mornea, l-ar fi omorât pe bărbat și l-ar fi târât până în stradă. Mornea a fost încarcerat 9 zile în baza acelor declarații, ulterior fiind pus în libertate. El a dat statul român în judecată, dar nu a primit nici un leu despăgubire, între timp fiind părăsit de familie și prieteni, condamnarea de acum fiind singura dovadă că nu el a comis crima de care a fost acuzat pe nedrept.
Gelu Ionescu

Semnatura eletronica CertDigital
Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL