Note jalnice pentru “juriştii” Muzeului “Al Ştefulescu”: Fiul lui Calotoiu a luat 0,80, iar ginerele preotului Piciniş a primit 1,18

1071

Concursul pentru postul de consilier juridic la Muzeul Judeţean Gorj, desfăşurat luna trecută, s-a bucurat doar de prezenţa a doi candidaţi, care au trecut de selecţia dosarelor. Daniel Calotoiu şi Firescu Liviu sunt singurii care au susţinut proba scrisă, nemaiajungând însă la proba de interviu, niciunul neîntrunind punctajul minim care le-ar fi permis să ajungă la a treia probă de concurs. Primul candidat, fiul fostului director adjunct al Muzeului “Al. Ştefulescu” a luat ruşinoasa notă de 0,80 în timp ce ginerele preotului Filimon Piciniş de la Vierşani a reuşit să obţină 1,18. Concursul pentru acest post care nu este necesar şi nu există la niciun muzeu din ţară, atâta timp cât instituţia depinde de Consiliul Judeţean Gorj care are specialişti pentru domeniul juridic, ar urma, probabil, să se reprogrameze.

Muzeul Judeţean Gorj a scos la concurs în luna mai două posturi, unul de consilier juridic la instituţia de istorie şi unul de muzeograf la Muzeul de Artă din Parcul Central. Pentru postul de consilier juridic mai multe persoane au depus dosarele pentru concurs, dar la selecţia dosarelor au trecut doar două dosare, candidaţii fiind consideraţi drept unii “cu pile” de cei care şi-au încercat norocul, fiind descalificaţi la dosar. Asta şi pentru că unul dintre candidaţi era fiul fostului director al Muzeului Judeţean “Al Ştefulescu”, iar celălalt ar fi avut mare susţinere la nivel judeţean. De altfel, presa locală a mai relatat despre candidaţii “piloşi” care se bat pentru postul de jurist de la muzeu.

Perlele lui Calotoiu JR.
Astfel pe 7 mai, cei doi candidaţi se prezintă la proba scrisă, Daniel Calotoiu, înarmat cu peste zece pixuri, reuşind să scrie 7 pagini pentru întrebările din concurs. La finalul lucrării acesta şi-a pus şi o concluzie personală menţionând că “în România, fiecare cetăţean are dreptul la un loc de muncă”. Mesajul subliminal trasmis la finalul lucrării de Calotoi JR nu înduplecă comisia de concurs să-l declare căştigător, dimpotrivă, i se acordă fabuloasa notă 0.80, semn că respectivul a bătut câmpii pe cele şapte pagini scrise în timpul de concurs.
La aflarea rezultatului, cea mai revoltată de nota ruşionasă obţinută de odrasla sa, care a lucrat şase luni în cadrul Muzeului Judeţean Gorj, a fost mama acestuia care a anunţat, ofticată, că va face contestaţie la concurs.

Ginerele popii, mai mult cu o juma’ de punct
Ginerele preotului de la Vierşani, loc în care credincioşii se înghesuiesc din toate colţurile ţării pentru că preotul Piciniş ar deschide cartea, şi-a încercat şi el norocul la concurs, împins, probabil, de la spate, de socrul său, în ciuda faptului că îi lipsea experienţa juridică, iar postul cerea asta. Firescu, al cărui soţie lucrează la muzeu de peste cinci ani, fiind acum în maternitate, îşi arată eminenţa cenuşie obţinând nota 1,18, cu puţin mai mult decât contracandidatul său, şi el cu “rădăcini” de familie în muzeu.

Consilier Juridic II, de trei ani vacant
Postul pentru care s-au bătut Calotoiu şi Firescu este aprobat de Consiliul Judeţean de trei ani de zile, iniţial fiind de consilier juridic debutant. Blocarea posturilor a făcut ca acesta să nu fie ocupat, şi între timp să fie transformat în consilier juridic cu experienţă de 5 ani în domeniu. Concursul din 7 mai a demonstrat că postul mai trebuie să stea fără ocupant, sau poate să nu aibă niciodată, asta deoarece Consiliul Judeţean are Serviciu Juridic cu oameni pregătiţi, capabili să acopere şi litigiile lipsă de la Muzeul Judeţean “Al.Ştefulescu”. Muzeul judeţean nu semnează mai mult de două contracte pe an şi are foarte puţine litigii pe rol.

Postul de la Muzeul de Artă, ocupat
Cea care a salvat ruşinea concursului din 7 mai a fost Mihaela Cristea, apropiată a artistului sticlar Mihai Ţopescu, care a promovat concursul pe post, fiind singura care a participat la examen.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here