Investigatii

Ovidiu Popescu: “Nu este necesară prezenţa mea la operativele primarului Cârciumaru”

 | 30 ianuarie 2012, 20:15 | 0 comentarii | 

IMG_7814Directorul Centrului Municipal de Cultură “Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, Ovidiu Popescu, dar şi directorul Teatrului Dramatic “Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu, Marian Negrescu, sunt singurii şefi, aflaţi în subordinea primarului oraşului, care nu participă în fiecare dimineaţă la şedinţa operativă iniţiată de edilul local, Florin Cârciumaru.

Semnatura eletronica CertDigital

Acest lucru a stârnit discuţii în rândul participanţilor la şedinţă, care au cârnit la adresa celor doi, pe motiv că ar avea un regim preferenţial, fiind scutiţi, fără motiv, de la întâlnirea matinală organizată în instituţia publică. Ovidiu Popescu susţine că nu vede necesitatea de a participa la şedinţă, şi cataloghează comentariile colegilor săi din primărie drept “speculaţii răutăcioase”.

“Buliga participa la operative dar Ovidiu Popescu nu serveşte întâlnirile cu primarul”, cam aşa sună discuţiile între participanţii la şedinţele matinale ale lui Cârciumaru la adresa lui Ovidiu Popescu, văzut drept îngâmfat, în raport cu edilul local. Nu este singurul de care se bârfeşte, nici absenteismul lui Marian Negrescu nefiind văzut prea roz, acesta fiind catalogat drept alt “directoraş” care şi-a impus propriile reguli în raport cu primarul Florin Cârciumaru. În ciuda acestor remarci care au ajuns şi la urechile lui Ovidiu Popescu, după cum chiar el recunoaşte, nici măcar unul dintre cei doi nu sunt pregătiţi la concesii.

“Am întâlniri săptămânale cu primarul”

Uitând, se pare, câte speculaţii s-au ridicat în jurul Centrului Brâncuşi, până şi după numirea sa în funcţie, Ovidiu Popescu pare nepregătit să plece urechea la colegii săi nemulţumiţi. “Nu particip la operative deoarece acolo se discută chestii de altă natură. Eu am discutat cu primarul şi am stabilit că nu trebuie să fiu la aceste şedinţe. Şi apoi nu sunt singurul care nu participă, nici Negrescu nu vine la operative. Eu am întâlniri săptămânale cu primarul şi chiar mai des mă întâlnesc cu Florin Cârciumaru. Tot ce se discută sunt doar speculaţii răutăcioase. Ştiu că nu sunt inventate deoarece le-am auzit şi eu, dar nu mi-a comunicat nimeni oficial că este nemulţumit că eu nu merg la operative. Eu discut strict profesional cu primarul, şi nu ştiu pe cine din primărie deranjează acest lucru.(..) Aşa cum s-a convenit şi cu Negrescu, primarul nu a considerat necesară prezenţa noastră la operative”, a declarat Popescu. Directorul consideră că nu este deloc avantajat de edilul local prin neparticiparea la operative, aşa cum se vehiculează, menţionând că prezenţa fostului director Lory Buliga la aceste şedinţe nu ar avea legătură cu situaţia sa. “Ce contează că Buliga, pe când era director al Centrului Brâncuşi, venea la şedinţă? Nu are nicio legătură cu mine”, completează Popescu, care susţine că nu are vreo problemă cu somnul de nu vine la şedinţe, aşa cum se bârfeşte prin primărie.

“Nu m-am dus niciodată la operativă pentru că aşa a stabilit primarul”

Marian Negrescu susţine, în schimb, că nu a auzit bârfe la adresa sa, în legătură cu neparticiparea la operative deoarece, probabil, se cunoaşte programul său de muncă care se finalizează noaptea târziu. “Nu am participat niciodată la aceste operative, din 1999 de când sunt la primărie. A fost o discuţie la început, iar primarul a declarat că dacă eu plec la orele 22.00 de la teatru nu am cum să vin dimineaţa la prima oră la şedinţă”, a explicat Negrescu. În legătură cu Popescu, Negrescu susţine că, în opinia sa, şeful Centrului Brâncuşi nu prea ar avea ce să facă la aceste şedinţe şi dacă ar participa. “Buliga participa la operative, dar, de regulă, nu prea avea treabă pe acolo. Restul şefilor participă pentru că sunt probleme de oraş, sunt chestiuni legate de salubritate ori obiectul nostru de activitate este unul mai simplu. Eu merg în audienţă la primar de cinci ori pe an”, explică, amuzat, Negrescu. “Singura dată când primarul ne-a chemat la operativă, a fost la finalul lui 2011 când a fost o operativă festivă, şi în discursul său primarul chiar a accentuat că eu şi Popescu participăm, pentru că în rest avem un program încărcat”, a declarat Negrescu. Încă de la primul mandat, primarul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, organizează în fiecare dimineaţă, de luni până vineri, şedinţa operativă cu toţi şefii din subordine. Aici sunt trasate toate activităţile şi urgenţele din ziua respectivă, edilul local nefiind deloc protocolar.

Anamaria Stoica

Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL