Investigatii

PDL Gorj îşi supune candidaţii la sondaj! – Ruşeţ, Daviţoiu, Andrei, Romanescu şi Manţog, pe listă

 | 03 ianuarie 2012, 18:47 | 0 comentarii | 

pdlPreşedintele PDL Gorj, Ion Ruşeţ, a început în forţă anul 2012. Liderul partidului anunţă că va da curs deja de pe 15 ianuarie unui sondaj de opinie în care vor figura atât actualii parlamentari, actualii consilieri judeţeni şi municipali, persoane care au susţinut partidul din afara organizaţiei şi şefi de la deconcentrate, care au acum calitatea de simpli membrii în filială. Însuşi Ruşeţ va fi sondat, atât pentru funcţia de parlamentar cât şi pentru cea de preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj. Pe lista persoanelor sondate, anunţate deocamdată de Ruşeţ, se mai află şeful PDL Târgu-Jiu, Nicolae Daviţoiu, prefectul de Gorj, Liviu Andrei, subprefectul Marcel Romanescu şi chiar Ionel Manţog. Ultimul nu şi-a manifestat dorinţa de a candida, deocamdată pentru nimic, dar, deoarece se aşteaptă o schimbare în privinţa situaţiei sale juridice, în a doua jumătatea a acestui an, numele său va figura totuşi în sondaj. Rezultatele sondajului PDL vor fi făcute publice în luna februarie.

Semnatura eletronica CertDigital

ruset si davitoiuPedeliştii gorjeni strâng rândurile pentru alegerile care vor avea loc în a doua jumătate a anului în curs. Se stabilesc deja numele persoanelor care vor fi sondate şi cât va costa totul, asta mai ales că sondajul se va realiza de către centru, rezultatele neputând fi contestate. Ion Ruşeţ, preşedintele PDL Gorj, anunţă data de 15 ianuarie pentru începerea sondajului care va fi finalizat şi cunoscut membrilor partidului şi opiniei publice în luna februarie. “Vom ştii, în februarie, cum ne sunt plasaţi oamenii, iar sondajul va fi hotărâtor pentru realizarea viitoarelor liste de candidaţi. Vor fi sondaţi mai mulţi membrii ai PDL Gorj, susţinători ai PDL-ului din afara partidului, persoane care au fost obligate să renunţe la funcţiile din PDL ca urmare a posturilor ocupate, persoane cu notorietate şi şefi de deconcentrate”, a anunţat Ruşeţ. cosmin popescu pdlPDL Gorj va suporta costul sondajului, la fel cum s-a petrecut şi în cazul sondajelor efectuate anul trecut de PSD şi PNL.

Oameni noi în lista de consilieri judeţeni

Ruşeţ anunţă, de asemenea, că lista de consilieri judeţeni ai PDL Gorj va suferi însă ceva modificări în urma sondajului. “Nu pot spune până nu voi vedea rezultatele sondajului de opinie care vor fi primii 15 consilieri judeţeni care vor figura în lista noastră de candidaţi. Sunt convins însă că vor fi modificări. Asta este viaţa. Unii dintre consilieri s-au erodat în funcţie. Cei care nu au dovedit suficient vor fi înlocuiţi, însă pe baza sondajului de opinie. Vor figura pe lista finală doar cei care IMG_4250sunt cel mai bine plasaţi în rândul opiniei publice”, a completat şeful PDL Gorj. În sondajul pentru Consiliul Judeţean Gorj va intra şi Ion Ruşeţ, pentru funcţia de preşedinte al instituţiei, post ocupat acum de Ion Călinoiu. Ruşeţ va fi sondat şi pentru funcţia de senator pe care acesta o ocupă în prezent. Surse din PDL dau ca sigur faptul că Mareş Dumitru, Iustin Moţa şi Vasile Bălan ar urma să nu mai prindă încă un mandat de consilier judeţean pe lista partidului. PDL-ul îi mai are consilieri judeţeni pe Gheorghe Grivei, Tiberiu Trotea, Ionel Manţog, Corneliu Picture 245Gârjoabă, Elena Cojocaru şi Gheorghe Mitescu.

Candidaţii la parlamentare, conservaţi

Ion Ruşeţ susţine că nu vor scăpa de sondaj nici parlamentarii partidului, aici intrând Constantin Severus Militaru şi Cosmin Popescu, ultimul, independent dar apropiat PDL. “Dacă la Consiliul Judeţean vor exista schimbări la parlamentari situaţia este alta. Asta deoarece s-a constatat o conservare a candidaţilor la parlamentare. Dacă vor fi redesenate colegiile vom vedea atunci, dar şi parlamentarii pe funcţii vor fi sondaţi, asta este sigur”, a menţionat Ruşeţ.

“Trebuie să fim corecţi faţă de toţi membrii de partid!”

Într-un cuvânt, toate persoanele de notorietate ale PDL Gorj vor intra în sondajul de pe 15 ianuarie. Nu va face excepţie nici Nicolae Daviţoiu, care anunţa în urmă cu ceva vreme că preferă funcţia de consilier municipal, pe care o ocupă în prezent, în locul celei de primar. În marcel romanescuacelaşi timp, ca urmare a funcţiei sale de şef al PDL Târgu-Jiu, există o mare posibilitate ca Daviţoiu să intre în luptă împotriva lui Florin Cârciumaru. “Nu cunosc deocamdată la ce capitol voi fi sondat, vom vedea ce se decide la vârful PDL Gorj. Nu vreau să dau date eronate”, a declarat, însă, precaut, Nicu Daviţoiu. Unul dintre cei care ar putea să concureze împotriva lui Cârciumaru la locale ar putea fi şi Marcel Romanescu, actualul subprefect, care va figura de altfel în sondajul PDL. În ce priveşte lista de consilieri municipali, şi aceasta va suferi modificări ce vor fi cunoscute doar la finalizarea sondajului. Numele lui Liviu Cîlniceanu ar putea dispărea însă din listă, asta ca urmare a ultimelor acuze care i s-au adus de la vârful organizaţiei.

Prefectul Liviu Andrei, în sondaj

Sondat, cu începere din 15 ianuarie, va fi şi prefectul judeţului, Liviu Andrei, care, deşi nu mai face parte din PDL Gorj, ca urmare a funcţiei sale, este considerat de conducerea partidului drept un susţinător al organizaţiei. O spune chiar preşedintele PDL Gorj, Ion Ruşeţ, care îi anunţă de altfel, oficial, numele prefectului în sondaj. “Este foarte bine că voi figura în acest sondaj. De altfel, toate persoanele care au o anumită valoare în partid sau au avut, trebuie să fie sondate ca să se vadă unde se poziţionează în aprecierea cetăţenilor. Eu nu mai sunt antamat politic dar consider că acest sondaj este necesar pentru a se cunoaşte valoarea fiecăruia”, a declarat Liviu Andrei. Actualul prefect a candidat în 2009 pentru funcţia de senator pe Colegiul 2. În luna septembrie 2011, Doru Filip, primarul oraşului Rovinari, declara la sediul PDL Gorj că ar dori ca Liviu Andrei să fie candidatul partidului pe Colegiul 5, ocupat, în prezent de către deputatul PSD, Vasile Popeangă.

Manţog, sondat

Îngroparea securii războiului dintre Ruşeţ şi Manţog, face ca fostul lider să figureze, chiar şi fără să fie nevoie de cererea sa expresă, în sondajul de opinie ce va fi demarat de PDL Gorj. “Ionel Manţog este consilier judeţean, are susţinerea noastră în această funcţie şi sigur va figura în sondaj. El nu şi-a manifestat dorinţa de a candida. Sentinţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie(ÎCCJ) în cazul său, undeva în a doua jumătate a acestui an, va avea un alt impact”, a conchis Ruşeţ, referindu-se la dosarul “strămutaţilor de lux”, aflat în apel la ÎCCJ. Nu se ştie însă, deocamdată, la ce capitol sau, mai precis, pentru ce funcţie va fi sondat Manţog, dar, cert este că politicianul are un avans din prima cel puţin la notorietate.

Anamaria Stoica

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL