Investigatii

Penitenciarul Târgu-Jiu, în alertă pentru un deţinut suspect de SIDA

 | 20 noiembrie 2012, 19:06 | 0 comentarii | 

Transferarea în incinta Penitenciarului Târgu-Jiu de la Jilava, în urmă cu câteva zile, a unui deţinut suspect de SIDA, a creat panică în rândul persoanelor private de libertate din cadrul închisorii. Totul după ce, bolnavul, aflat la un pas de introducerea în Comisia de Eliberare Condiţionată, totodată suferind de ciroză hepatică, nu a fost izolat de restul deţinuţilor ajunşi la infirmeria unităţii de detenţie. Mai grav este că, târziu colegii deţinutului suspect de HIV au aflat de posibila boală a acestuia, şi totul abia după ce unul dintre ei ar fi folosit o seringă utilizată în tratamentul bolnavului, uitată neglijent de asistenta medicală, în spaţiul de detenţie.

Semnatura eletronica CertDigital

Gheorghe Lazăr, încarcerat la Jilava pentru furt, a fost transferat în urmă cu mai puţin de două săptămâni la Penitenciarul din Târgu-Jiu, deţinutul fiind la un pas de eliberare. Surse din cadrul penitenciarului susţin că deţinutul trebuia să ajungă în faţa Comisiei de Eliberare Condiţionată, el suferind şi de o ciroză hepatică. La scurt timp după aducerea în închisoarea din Târgu-Jiu, acesta a fost băgat la infirmerie, urmare a stării sale de sănătate. Bolnavul nu ar fi fost însă izolat, personalul medical preferând să îl lase în compania a încă 5 persoane.

Seringa buclucaşă
La scurt timp însă pacienţii cu care bolnavul a împărţit spaţiul de detenţie s-au panicat la vestea că Lazăr ar fi fost suspect de SIDA sau de hepatită C. Unul dintre cei care au împărţit celula cu Lazăr s-a speriat însă cel mai tare. Este vorba despre Ştefan Brătoiu, un tânăr de 22 de ani, care susţine acum că ar fi fost infestat cu SIDA după ce şi-ar fi injectat diazepam cu o seringă cu care i s-a făcut o injecţie lui Lazăr.

Brătoiu a cerut analize
Panica lui Brătoiu a determinat conducerea penitenciarului, susţin surse din închisoare, să solicite transferarea lui Lazăr înapoi la unitatea de detenţie de la Jilava. Brătoiu a sesizat, de asemenea, peste tot că a fost infestat, cea care ar fi lăsat neglijent garoul folosit şi seringa în spaţiul pacienţilor ocupat la infirmerie fiind asistenta Cosmina Voican. Convins că acest caz va fi muşamalizat, Brătoiu s-a plâns în stânga şi în dreapta, fiindu-i mai ales teamă că poate a contactat HIV de la pacientul căruia i-ar fi folosit seringa deja utilizată.

Informaţii legate de deţinuţi nu se oferă
Cazul dezvăluit pe surse din Penitenciarul Târgu-Jiu este lipsit de punctul de vedere oficial al conducerii unităţii care nu oferă informaţii legate de deţinuţi. În interiorul închisorii ar fi trebuit să se demareze însă o anchetă, chiar şi pentru liniştea lui Brătoiu. Asta dacă incidentul, care s-ar fi derulat astfel, nu ajunge, între timp, şi la urechile superiorilor de la ANP şi Ministerul Justiţiei.
Anamaria Stoica

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL