Investigatii

Poliția, în acțiune în autobuzele și troleibuzele din Târgu-Jiu

 | 04 decembrie 2017, 00:00 | 0 comentarii | 

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Gorj au continuat acțiunile, de această dată prioritare fiind prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului și siguranța cetățeanului. „A fost organizată o activitate de prevenire a furturilor din buzunare, poşete şi genţi, în mijloacele de transport în comun, din municipiul Târgu-Jiu.
Polițiștii au oferit călătorilor pliante cu recomandări preventive şi au purtat discuţii cu aceștia, referitoare la protejarea bunurilor personale în locurile aglomerate din trolee și autobuze.
Totodată, le-a fost atrasă atenţia cetăţenilor cu privire la locul de păstrare al telefonului mobil, întrucât acesta reprezintă un bun mic, însă de o valoare însemnată, fiind preferat de infractori.
Beneficiarii activităţii au fost aproximativ 150 de persoane, care s-au deplasat cu ajutorul mijloacelor de transport în comun”, a precizat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al Poliției Gorj.
Pentru a nu deveni victima unui hoţ, sfatul polițiștilor este ca, atunci când vă aflați în mijloacele de transport în comun, să nu lăsaţi bani, acte sau telefoane mobile în buzunarele pantalonilor și să nu ţineţi rucsacul pe umeri.
„Pe lângă faptul că incomodaţi ceilalţi călători, sunteţi o ţintă sigură pentru hoţi, care profită de aglomeraţie pentru a sustrage obiecte din acesta. Nu fiţi indiferenţi dacă observaţi pe cineva că a sustras obiecte din buzunarul sau geanta unui cetăţean”, avertizează polițiștii.

Semnatura eletronica CertDigital
Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL