Investigatii

Ponta, în apărarea energiei pe cărbune

 | 11 noiembrie 2016, 00:00 | 0 comentarii | 

Fostul premier Victor Ponta a afirmat, joi seara, la Hunedoara, că România va face o greşeală dacă îşi va închide producţia de energie electrică pe bază de cărbune, atât din considerente care ţin de locurile de muncă pierdute, dar şi de interes naţional, el apreciind că atât Complexul Energetic Hunedoara, cât şi Complexul Energetic Oltenia ar trebui să-şi continue activitatea în viitor.
“Eu am crezut, ca prim-ministru, şi cred şi astăzi, că dacă România îşi închide producţia de energie pe cărbune face cea mai mare greşeală şi cel mai mare rău. (…) În primul rând, sunt locurile de muncă pentru cele două judeţe (Hunedoara şi Gorj, n.r.), dar eu vorbesc şi de interesul naţional: o să stăm tot timpul să importăm energie (…) din alte ţări şi o să aşteptăm să vedem plouă, ca să avem energie hidro, sau bate vântul ca să avem energie eoliană? Orice ţară puternică şi care stă pe picioarele ei trebuie să aibă energie electrică pe cărbune, mai ales când ai resursa aşa cum avem noi în această zonă”, a afirmat Ponta.
În opinia sa, un viitor guvern PSD va trebui să continue programele de modernizare care pot oferi ,,o speranţă” oamenilor din judeţele Hunedoara şi Gorj pentru următorii 10-20 de ani, aşa cum s-a procedat în perioada 2012-2015, a mai spus Ponta.
Astăzi, Victor Ponta va fi prezent la Târgu-Jiu la debutul campaniei electorale pentru parlamentare. Acesta va participa la Comitetul Executiv al PSD Gorj, la care vor participa peste 100 de membri ai partidului, conducerea organizației județene, primarii și șefii de organizații, aleșii locali, municipali și județeni.
A.Stoica

Semnatura eletronica CertDigital
Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL