Investigatii

Prejudicii de milioane de lei şi sesizări penale, constatate de inspectorii AJFP

 | 21 decembrie 2015, 00:00 | 0 comentarii | 

Peste o sută de controale inopinate şi inspecţii au fost efectuate de către inspectorii fiscali pe parcursul lunii trecute. Ca urmare a acestor verificări, s-au instituit măsuri asiguratorii, iar zece contribuabili s-au ales cu sesizări penale pentru evaziune fiscală. Misiunea standard a Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Gorj este aceea de a pune în aplicare legile fiscale, astfel încât să colecteze la bugetul general consolidat impozitele, taxele şi contribuţiile datorate de către contribuabili, îmbinând activitatea de educare a contribuabililor în spiritul conformării voluntare cu asistarea acestora, în scopul atingerii obiectivului propus.

Semnatura eletronica CertDigital

Din programul de încasări repartizat de Ministerul Finanţelor Publice în luna noiembrie 2015 în sumă de 68.420.000 de lei, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Gorj a realizat un volum al încasărilor în sumă de 72.202.696 de lei, ceea ce reprezintă un grad de realizare de 105,53 %. În structură, pe bugete, încasările realizate la bugetul general consolidat pe luna noiembrie 2015, se prezintă astfel: la bugetul de stat s-au încasat 31.693.183 de lei, reprezentând 44 % din volumul total al încasărilor; la bugetul asigurărilor sociale şi fondurilor speciale s-au încasat 40.509.513 de lei, reprezentând 56 % din volumul total al încasărilor.
Tot luna trecută, inspectorii AJFP Gorj au efectuat 74 de acţiuni de inspecţie fiscală şi 34 de controale inopinate, încrucişate şi cercetări la faţa locului. Acţiunile de control ale inspectorilor fiscali au vizat verificarea legalităţii şi conformităţii declaraţiilor fiscale, corectitudinii şi exactităţii îndeplinirii obligaţiilor fiscale de către contribuabili, precum şi prevenirea, descoperirea şi combaterea actelor şi faptelor care au ca efect evaziunea fiscală. Urmare a acestor acţiuni de inspecţie fiscală au fost constatate sume suplimentare la bugetul general consolidat în valoare totală de 7.669.734 de lei, fiind totodată aplicate 30 de amenzi contravenţionale în valoare totală de 80.600 de lei.
“În vederea prevenirii sustragerii de la plata debitelor constatate suplimentar, inspectorii fiscali au dispus instituirea de măsuri asiguratorii pentru suma de 2.961.070 de lei. Pentru combaterea fenomenului de evaziune fiscală, la un număr de zece contribuabili, au fost întocmite sesizări penale privind încălcarea legislaţiei fiscale sancţionată de Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, prejudiciul calculat fiind în sumă de 3.517.921 de lei. De asemenea, au fost efectuate nouă inspecţii fiscale în vederea soluţionării deconturilor de taxă pe valoarea adăugată cu opţiune de rambursare, fiind respinsă la rambursare taxă pe valoarea adăugată în sumă de 29.802 lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al AJFP Gorj, Luminiţa Penciu.
Izabella Molnar

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL