Schimbări importante şi la Medserv Min! – Mogoe, adjunctul lui Răuţ la Divizia de Pază a CEO

600

Valentin Mogoe a demisionat de la Medserv Min săptămâna trecută pentru a trece apoi în subordinea directorului Ion Răuţ, la Divizia de Pază şi Securitate a Complexului Energetic Oltenia(CEO). Mogoe îşi desfăşoară deja, de câteva zile, activitatea de director adjunct al Diviziei de Pază, având biroul în incinta spaţiului în care funcţiona cu câteva luni în urmă Uniunea Sindicatelor Miniere din Oltenia(USMO) şi îşi avea biroul, şeful Federaţiei Naţionale Mine Energie, Marin Condescu. Lui i se va alătura aici, în curând, şi Ion Răuţ, care ocupă încă vechiul său birou de la CEO, deoarece în fostul spaţiu al lui Condescu se va stabili sediul noii Divizii de Pază şi Securitate.

După ce a condus Medserv Min mai bine de un an de zile, mai precis din martie 2013 până în iulie 2014, progresistul Valentin Mogoe şi-a dat brusc, vinerea trecută, demisia din funcţie. Pentru că acesta nu a dat prea multe explicaţii publice în legătură cu renunţarea sa la post, plecarea lui Mogoe s-a pus pe seama unor discuţii în contradictoriu cu preşedintele Consiliului de Administraţie(CA), Gheorghe Milosteanu, secretarul general al PSD Gorj fiind apoi cel care a şi fost promovat în funcţia acestuia.
În ciuda faptului că s-a vehiculat că demisia lui Mogoe a avut substrat politic, Milosteanu, urmaşul acestuia la cârma Medserv Min, are vorbe de laudă la adresa fostului director. Mai mult, Milosteanu a menţionat joi, în prima zi de la numirea sa de director al Medserv Min, chiar că-l va consulta pe fostul şef al unităţii pe parcurs, în legătură cu activitatea societăţii. Asta dacă va fi nevoie…

Manta înlocuit din CA-ul Medserv Min, Neaţă promovat!
Picture 005Între timp însă, plecarea lui Mogoe a impus şi anumite schimbări în structura Consiliului de Administraţie al Medserv Min. Pentru că preşedintele CA-ului a fost promovat director, locul acestuia la cârma Consiliului de Administraţie a fost luat de reprezentanta CEO în acest organism, Lavinia Cosneanu. În cadrul CA-ului s-au mai operat însă, în ultimele zile, câteva schimbări, asta deoarece doctorul Octavian Augustin Ţundrea a fost înlocuit din CA cu Gheorghe Neaţă, consilierul judeţean PPDD, semn că PSD-ul îşi respectă înţelegerile făcute o dată cu stabilirea majorităţii din CJ Gorj. De asemenea, introducerea lui Neaţă în CA a impus şi ca în locul liberalului Pantelimon Manta, numit aici în luna aprilie, să fie promovat altcineva. Din motive greu de înţeles, cel care a primit locul lui Manta a fost chiar conservatorul Marius Borcan.

Politica zero a lui Borcan costă 2100 de lei lunar
Cel din urmă încasează astfel, în ciuda faptului că conduce un partid cu zece membri, 1000 de lei lunar de la Medserv Min şi încă 700 de lei din ATOP. Să nu uităm că Borcan mai ia 400 de lei indemnizaţia lunară de consilier local la Bumbeşti-Jiu, şi salariul de la UM Sadu. Trei şedinţe pe lună şi 2100 de lei în cont reprezintă politica şefului PC Gorj, deţinător de dosar penal, alături de PSD, asta în condiţiile în care acesta nu are decât numele unui partid în spate, organizaţia judeţeană fiind inexistentă. PC Gorj nu are organizaţie la municipiu, de femei ori de tineret, dar cu toate acestea Borcan, singurul conservator din Gorj, primeşte funcţii remunerate de la stat, pe bandă rulantă!!

Mogoe şi Răuţ vor împărţi biroul lui Condescu
Deşi s-a despărţit în termeni maleabili de Meserv Min, Valentin Mogoe este acum departe de schimbările de la fostul său loc de muncă, acesta continuându-şi activitatea profesională, de scurt timp, la Divizia de Pază a CEO. Mogoe s-a instalat deja în fostul spaţiu al lui Condescu din zona centrală a municipiului Târgu-Jiu, o dată cu promovarea ca director adjunct al Diviziei de Pază, lui urmând să i se alăture şi Ion Răuţ, directorul acestei noi structuri. Răuţ şi Mogoe au pus astfel monopol peste fostul comandament sindical al lui Condescu, locul de unde acesta a condus nu numai sindicatele, ci şi politicienii Gorjului în ultimii ani. De aici, cei doi vor încerca să încropească noua divizie, deşi sunt probleme serioase în CEO cu angajaţii care nu vor să treacă la pază de teama salariilor mici şi a nesiguranţei locului de muncă.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here