Investigatii

Sentință definitivă pentru doi polițiști din Gorj! Și-au pierdut și locul de muncă

 | 25 ianuarie 2018, 00:00 | 0 comentarii | 

Cei doi angajați ai Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, judecați într-un dosar care vizează refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, au aflat sentința definitivă, luni, la Curtea de Apel Craiova. Ionuț Vîrjan a fost trimis în judecată, după ce, în urmă cu doi ani, a fost implicat într-un accident rutier produs în municipiu, după o altercație la un bar cu agenții de pază, în timp ce nașul său, Florin Cziko, a fost acuzat că ar fi încercat să mușamalizeze ancheta în așa fel încât finul să scape basma curată. Ceilalți doi inculpați din dosar au fost achitați. Florin Cziko a fost condamnat la un an şi șase luni de închisoare cu suspendare, sub supraveghere pe o perioadă de doi ani.
”Pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Gorj la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor de existenţă. Impune inculpatului ca, pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele obligaţii, să frecventeze programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. Obligă inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu sau al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj, pe o durată de 90 de zile”, a stabilit instanța.

Semnatura eletronica CertDigital

Agent pus să strângă gunoiul de pe marginea șoselelor
După ce a recunoscut învinuirea, agentul Ionuț Vîrjan, angajat în cadrul Poliţiei Rurale Târgu-Cărbuneşti, mutat la Serviciul Rutier, a fost trimis în judecată pentru refuzul de la prelevarea de mostre biologice. Judecătoria Târgu-Jiu l-a condamnat la un an de închisoare cu suspendare, obligându-l însă, ca pe durata termenului de supraveghere, de doi ani, să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probațiune Gorj, dar și să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 90 de zile lucrătoare, fie la Primăria Municipiului Târgu-Jiu, fie să strângă deșeurile de pe marginea șoselelor. ”Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Vîrjan Ionuţ Marian va presta o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 90 de zile lucrătoare la una din următoarele două instituții publice: Primăria Municipiului Târgu-Jiu, ori la D.G.A.S.P.C Gorj, la activităţi de strângere a deşeurilor din zonele situate de-a lungul şoselelor, apelor curgătoare, pădurilor şi altor spaţii aparţinând domeniului public; activităţi de plantări şi reîmpăduriri ale terenurilor aflate în domeniul public; activităţi de extindere a sistemelor de irigaţii şi drenaj; activităţi de deszăpezire a spaţiilor publice, în situaţia unor ninsori abundente; activităţi de igienizare organizate de autorităţile publice centrale şi locale în instituţii de stat, în funcţie de calificările persoanei condamnate, instituția urmând a fi stabilită de consilierul de probațiune din cadrul serviciului de probațiune Gorj, în urma evaluării inițiale a inculpatului Vîrjan Ionuţ Marian”, a decis magistratul de caz.
Cei doi oameni ai legii au fost puși la dispoziția Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, până la stabilirea verdictului. Luni însă au fost anunțați că își pierd și locul de muncă. ”S-au inițiat procedurile în vederea emiterii actelor administrative, conform competențelor de gestiune, pentru încetarea raporturilor de serviciu cu unitatea, în cazul celor doi polițiști care au primit pedeapsa condamnării la închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei. În situația celor doi agenți de poliție pentru care instanța a pronunțat soluția de achitare vor fi emise acte administrative în vederea repunerii în funcțiile deținute anterior punerii la dispoziția unității, ca urmare a trimiterii în judecată”, au precizat reprezentanții IPJ Gorj.
Loredana Fîciu

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL