Investigatii

Şmecherii Gorjului, pofticioşi de minore

 | 12 ianuarie 2012, 19:15 | 0 comentarii | 

prostituatePersoane importante din Gorj, oameni de afaceri şi nu numai au apelat la serviciile unei reţele de prostituţie cu minore. Plăteau pentru o partidă de sex cu copilele între 150 şi 200 de lei. Dar, merita pentru că minorele, eleve la câteva licee din Targu-Jiu ofereau tot ceea doreau clienţii. Dar cine sunt beneficiarii serviciilor? Clienţii sunt oameni cunoscuţi la nivelul judeţului Gorj, persoane importante, unele cu fiice acasă de vârsta celor de care profitau. Reţeaua de prostituţie a fost descoperită de poliţişti. Proxenetul se află deja în Arestul IJP Gorj, iar clienţii vor fi şi ei audiaţi de politişti. Ei pot fi învinuiţi de întreţinere de relaţii sexuale cu minori.

Semnatura eletronica CertDigital

Un scandal sexual este pe care să izbucnească în Gorj. O reţea de prostituţie, formată din minore, majoritatea eleve de liceu, cu vârste până în 17 ani, a fost descoperită de poliţiştii de la IJP Gorj. De ea se ocupa un tânăr de 27 de ani din Gorj, Marius Viorel Taşcău. Acesta convingea fetele să intre în această reţea, le explica ce trebuie să facă, cât câştigă din această afacere şi apoi căuta persoanele interesate de plăceri sexuale cu minore. El era cel care le făcea rost fetiţelor de clienţi, iar apoi împărţeau banii. Sumele pretinse pentru o partidă de sex cu o minoră variau între 150 şi 200 de lei, în funcţie de ce doreau clienţii şi de „buzunarul” acestora. Şi trebuie spus că persoanele căutate pentru astfel de plăceri nu erau oricine, reţeaua se pretindea a fi una de lux.

Persoane cunoscute, clienţii prostituatelor minore

proxenetSurse din rândul anchetatorilor vorbesc de persoane cunoscute la nivelul judeţului Gorj ca fiind clienţii fideli ale prostituatelor minore. Unii dintre aceştia au acasă copile de vârsta celor la care apelau sau chiar mai mari. Sunt persoane care se bucură de respect în domeniile în care activează. Pentru că nu au fost încă audiate sau puse sub învinuire, nu le putem da numele. Mai există şi un alt motiv, cel al familiilor pe care le au şi care nu au nicio vină. Oricum, ele vor fi chemate în aceste zile la audieri.

Proxenetul arestat, clienţii, deocamdată, audiaţi

Tot aceste surse, povestesc şi cum acţiona proxenetul. Acesta era cel care căuta clienţii, le afla numerele de telefon, pe unii îi contacta prin intermediul mobilului pentru a-şi aranja întâlnirile. Nu le spunea pentru ce, pretinzând alte motive. Ajuns, faţă în faţă cu clientul îi comunica oferta. După ce „băteau palma”, tot el era cel care aranja şi locul de întâlnire. De regulă, partidele de sex cu minore aveau loc în hoteluri, dar şi într-un aparatment din Târgu-Jiu. Mai mult, proxenetul venea la hoteluri şi îşi prezenta oferta celor care se cazau. Marius Viorel Taşcău a fost arestat, ieri, de judecătorii din Târgu-Jiu pentru 15 zile sub acuzaţia de proxenetism. Deocamdată, doar părinţii a două minore au fost anunţaţi de poliţişti despre practicile fetelor. Reţeaua este, însă, cu mult mai mare şi din ea fac parte fete cu vârste între 15 şi 17 ani. Cei care au beneficiat de serviciile copilelor pot fi şi ei acuzaţi de infracţiunea de întreţinere de relaţii sexuale cu minori.

Gabriela Mladin

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL