Şoferi beţi, prinşi în trafic

425

Trei gorjeni s-au ales cu dosare penale, după ce au fost depistaţi de poliţişti în timp ce conduceau autoturisme pe drumurile publice, deşi se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.

Printre şoferii prinşi beţi la volan se numără şi un tânăr de 26 de ani, din Motru. Acesta a fost depistat, sâmbătă, de poliţiştii din localitate, în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Trandafirilor, având o concentraţie de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele său a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului. Pentru săvârşirea aceleiaşi infracţiuni este cercetat şi un bărbat de 44 de ani, din Târgu-Jiu, depistat tot, sâmbătă, de către poliţiştii rutieri în timp ce conducea un autoturism pe strada Victoria, din municipiu, având o concentraţie de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. Un alt dosar penal a fost întocmit, duminică, pe numele unui bărbat de 48 de ani, din Teleşti, prins de poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier în timp ce conducea autoturismul proprietate personală, pe strada Slt. C-tin Laurenţiu Lisandru, din orașul Rovinari, având o concentrație de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cei trei nu sunt singurii şoferi cercetaţi pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. Alţi trei conducători auto s-au mai ales cu dosare penale, în acest week-end, după ce s-au urcat băuţi la volan şi au fost prinşi de poliţişti.

Recomandări
Oamenii legii reamintesc şoferilor că legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală. Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani. Consumul de alcool constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie. De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele. Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here