Investigatii

Urme cu gheare, mister în cimitirul vechi din Peştişani

 | 14 noiembrie 2012, 19:28 | 0 comentarii | 

Mai mulţi localnici din comuna Peştişani au sesizat, în ultimele zile, pe o alee situată la intrarea în cimitirul vechi din localitate, câteva urme suspecte, impregnate în asfalt. Uimiţi şi înfricoşaţi în acelaşi timp, oamenii au inspectat urmele, gândindu-se că la mijloc se află ceva necurat, asta mai ales că acestea, ca mărime, sunt diferite. Unele sunt de dimensiunea unei tălpi de copil, altele sunt de mărimea tălpii unui adult, ele fiind însă completate cu cinci gheare. Singurul care pare detaşat de cazul misterios este preotul paroh din Peştişani, Pantelimon Chiată, care susţine că urmele ar fi putut fi ale unui animal, nimic mai mult. Localnicii se gândesc însă la strigoi, mai ales că alea se află chiar în apropierea mormintelor vechi de peste 150 de ani.

Semnatura eletronica CertDigital

Aleea din Cimitirul Peştişani, pe care au fost sesizate urmele în cauză, a fost construită în jurul anilor 2006-2007. Aceasta s-a realizat odată cu zidul care împrejmuieşte cimitirul cel nou, cimitirul vechi devenind între timp neîncăpător. Cum a rămas material de la construcţia zidului s-a realizat şi această alee centrală, care se întinde pe o suprafaţă de 150 de metri lungime şi o lăţime de 4 metri care se îngustează însă treptat. Pe partea mai lată au fost impregnate urmele misterioase, sesizate însă abia acum de câţiva localnici. Oamenii s-au dus în cimitir şi au sesizat urmele, ce le-a sărit în ochi fiind însă ghearele care le însoţeau, bine impregnate în asfalt.

“Este ceva ezoteric. Sunt urme de palme cu gheare”
Luminiţa Berculescu, localnică din Peştişani, a fost una dintre cei care s-au crucit la vederea urmelor pe alee. “Sunt parcă urmele lăsate de un copil, doar că au gheare. Nu îmi explic ce este şi încerc să nu mă gândesc la ceva necurat. Este interesant că abia acum le-am văzut, nu ştiu cui pot aparţine. Sunt parcă urme de palme cu gheare. Poate fi o fiinţă umanoidă, cu mers patruped. Sunt doar nişte ipoteze, ar fi bine să le vadă un antropolog”, a declarat femeia. Aceasta a văzut urmele alături de nişte cunoştinţe din capitală, la fel de uimite. “Am vrut să imortalizăm totul şi apoi să ne interesăm ce o fi”, a completat femeia care a încercat să ia legătura şi cu preoteasa ca să o întrebe despre aceste urme misterioase. “Este nevoie de un antropolog sau un ezoterist ca să ne dumirim exact. Eu le-am văzut duminică şi m-a avertizat altcineva de existenţa lor. Poate fi un copil sălbăticit, nu ştim, dar ar fi bine să se verifice”, a completat femeia.

“Urmele aparţin unui animal”
Preotul paroh Pantelimon Chiată nu a văzut urmele pe aleea din cimitir, dar la vederea fotografiilor a spus direct că acestea ar fi putut aparţine unui animal. În opinia feţei bisericeşti, urmele s-ar fi impregnat în urmă cu câţiva ani în cimentul proaspăt, animalul care a călcat pe acolo alunecând pe alocuri, motiv pentru care acestea sunt când mai mici, când mai mari. Preotul nu se gândeşte însă la strigoi ori la alte apariţii necurate şi chiar linişteşte localnicii cu frică de Dumnezeu, considerând că urmele nu prezintă prea mare importanţă.
Anamaria Stoica

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL