Investigatii

Verdict final pentru un fost inspector Antifraudă de la Gorj!

 | 15 mai 2017, 00:00 | 0 comentarii | 

Magistrații Curții de Apel Craiova au pronunțat sentința definitivă în dosarul în care un fost inspector de la Direcția Antifraudă a fost condamnat acum un an la 3 ani închisoare de către Tribunalul Gorj. Grigore Durlă a fost găsit vinovat atunci pentru comiterea infracțiunilor de trafic de influență, în formă continuată, uzurpare de calități oficiale și instigare la mărturie mincinoasă a primit trei ani de închisoare. Acum magistrații din Bănie l-au achitat pe Durlă pentru cea din urmă acuzație, dar l-au condamnat pentru restul faptelor, primind o pedeapsă cu suspendare, care îl obligă să fie permanent la dispoziția autorităților judiciare.

Semnatura eletronica CertDigital

“Dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 2 ani și 10 luni închisoare şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani(…). Obligă pe inculpatul Durlă Grigore ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Gorj la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă”, se arată în decizia instanței.
În plus, Durlă nu are voie să părăsească teritoriul național fără acceptul instanței și este obligat să presteze 100 de zile de muncă în folosul comunității. În dosar a fost judecat și un cumnat al său, Doru Bilan, acuzat că ar fi mințit pe parcursul anchetei pentru a-l apăra pe Durlă. În cazul său a rămas definitivă sentința dată anul trecut de judecătorii gorjeni, respectiv o amendă de 3600 de lei. Ancheta în acest dosar a fost instrumentată de procurorii anticorupție, fostul inspector al ANAF fiind acuzat că s-a dat inspector Antifraudă și după ce a fost dat afară din postul respectiv. În această calitate el a primit bani și bunuri, un patron denunțându-l în cele din urmă la DNA.
“La data de 06 mai 2015, inculpatul Durlă Grigore și-a atribuit fără drept calitatea de inspector antifraudă, pe care nu o mai avea de la data de 03 aprilie 2015, când expirase termenul de preaviz prevăzut în Ordinul Președintelui A.N.A.F. prin care s-a dispus eliberarea sa din funcție, în cadrul unui control efectuat la o societate comercială din municipiul Târgu-Jiu, îndeplinind acte legate de acea calitate, respectiv efectuarea de investigații și evaluări de specialitate în vederea prevenirii și descoperirii faptelor de fraudă fiscală. Totodată, inculpatul Durlă Grigore l-a determinat pe inculpatul Bilan Doru, să facă afirmații mincinoase cu privire la împrejurări esențiale, în scopul de a-i susține apărările în cauza penală instrumentată de Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova”, au comunicat anchetatorii la finalul cercetărilor.
Gelu Ionescu

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL