Investiție de 20 de milioane euro la fosta Avicola și 600 de noi locuri de muncă în Târgu-Jiu

Reprezentanţii unei companii producătoare de carne de pui au prezentat, joi, la Târgu-Jiu, proiectul investiţiei în valoare de 20 de milioane  euro pe care o vor realiza la fosta unitate Avi Instant, intrată în faliment anul trecut, urmând ca prin deschiderea noii fabrici să fie create 600 de locuri de muncă.

 

Potrivit reprezentanţilor companiei, până acum au fost depuse aproximativ 400 de CV-uri, fiind angajate 24 de persoane. Achiziţia activelor Avi Instant de la Târgu-Jiu s-a ridicat la o valoare de patru milioane  euro şi a constat în preluarea unui abator, a nouă ferme de pui cu 90 de hale, din care patru dotate cu echipamente şi cinci aflate în conservare, birouri şi clădiri conexe.
Proiectul va consta în reparaţii pentru fermele funcţionale, retehnologizarea şi modernizarea celor aflate în conservare şi repunerea lor în exploatare, precum şi dotarea abatorului cu echipamente care să permită creşterea valorii adăugate a produselor oferite pe piaţă.

Recruți din fosta Avicola!
Reprezentanţii companiei au afirmat că există o criză a forţei de muncă în domeniu, punctând că economia va avea de suferit din această cauză în cazul în care situaţia nu va fi redresată. „Vrem să dăm drumul la producţie cel târziu în luna martie a anului viitor, pentru aceasta vom crea 600 de locuri de muncă în municipiul Târgu-Jiu şi în comunele limitrofe. Investiţia se ridică la 20 de milioane euro. Deja avem recrutaţi din foştii angajaţi ai Avicola, angajările se vor face în următoarele 2-3 luni. Pentru început vom angaja pe posturile cu responsabilitate mai mare, urmând ca în trei luni să începem angajările masive. (…) În momentul de faţă în România în general şi în domeniul nostru de activitate în special, este o criză a forţei de muncă. Dacă ceva nu se întâmplă în viitorul apropiat, economia va avea de suferit. Ar trebui o legislaţie favorabilă readucerii românilor plecaţi în străinătate ori o legislaţie adaptată prin care să putem aduce alte naţionalităţi mai sărace decât noi în România”, a declarat directorul adjunct al companiei, Tiberiu Berbece.
Problemele Avi Instant au început în 2015, fostul patron fiind anchetat pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, firma intrând în faliment anul trecut.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here