La Bârseşti, Consilierii educativi au dezbătut problema violenţei

370

Consilierii educativi ai liceelor gorjene s-au întâlnit ieri la Grupul Şcolar Bârseşti la un cerc metodic. Cu această ocazie, ei au dezbătut problema violenţei, participând la mai multe activităţi desfăşurate în cadrul „Campaniei celor 16 zile de activism împotriva violenţei asupra femeii”.

Grupul Şcolar Bârseşti a fost gazda cercului metodic al consilierilor educativi ai liceelor din judeţul Gorj, organizat ieri, începând cu ora 9:00. Cu această ocazie, s-au dezbătut şi teme în cadrul „Campaniei celor 16 zile de activism împotriva violenţei asupra femeii”. În acest sens, întâlnirea a debutat cu o masă rotundă, unde Corina Drăgan, consilier juridic la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj, le-a vorbit celor prezenţi despre violenţă, punându-se problema dacă DGASPC şi unităţile de învăţământ, ca parteneri instituţionali, se pot ajuta pentru a stopa violenţa; se poate menţiona faptul că s-au şi găsit soluţii la cele discutate.

Lecţie deschisă şi prezentarea unui film educativ

După masa rotundă, a urmat o activitate demonstrativă la clasa a XII-a de la Grupul Şcolar Bârseşti, unde elevii au fost puşi în situaţia de a da soluţii la scenarii propuse de specialişti, având ca temă tot violenţa. Au fost acţiuni de grup şi individuale, în funcţie de fiecare scenariu.

După lecţia deschisă, participanţilor le-a fost captată atenţia de prezentarea power point a profesoarei Maria Angheloiu pe tema „Violenţa în şcoală”. După acest moment a fost prezentat un studiu realizat de profesoara Gabriela Vâlcea, privind violenţa în şcoală, prezentându-se o statistică a cazurilor de la Grupul Şcolar Bârseşti.

În plus, directorii educativi, prezenţi ieri la întâlnirea de ieri au vizionat un film educativ, „Abuzul asupra copiilor”, în care erau exemplificate concret semnele unui abuz.

Mai trebuie spus că întâlnirea a durat trei ore, la ea participând 21 de directori educativi, din 31 câţi sunt în total în Gorj (cei zece absenţi motivând că au avut ore sau alte activităţi). Din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj, prezenţi la cercul metodic de la Grupul Şcolar Bârseşti au fost Ion Elena şi Maria Cochină, primul precizând că în Gorj cazurile de violenţă în şcoli sunt mai rare, comparativ cu alte judeţe.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here