La Centrul de imagistică Rovinari – Tarife preferenţiale pentru angajaţii CEO

885

Emilian Anghel este omul care a avut curajul să investească în oraşul Rovinari, punând bazele unui centru de imagistică medicală. În primăvara acestui an a fost pus în funcţiune un Computer Tomograf care se află în incinta Spitalului Orăşenesc “Sfântul Ştefan”. S-au realizat sute de investigaţii medicale în doar câteva luni de funcţionare, fapt ce l-a determinat pe investitor să ia în calcul o extindere a clinicii. Ce planuri de viitor există în acest sens, ne-a spus chiar dr. Emilian Anghel.

Reporter: Cum aţi caracteriza experienţa dumneavoastră gorjeană?
Emilian Anghel:
O analiza a primelor trei luni de activitate a centrului de imagistică medicală, care funcţionează în incinta Spitalului Rovinari, arată că ideea de a crea un centru imagistic în acest oraş a fost una perfect justificată, venind în întâmpinarea nevoilor reale ale pacienţilor din spital; până în prezent au fost investigaţi 220 de pacienţi, aproximativ 70% dintre pacienţii cărora le-au fost recomandate aceste investigaţii şi care domiciliază în oraşul Rovinari şi zonele alăturate şi 30% din Târgu-Jiu.
Rep.: Ce credeţi că i-a determinat pe cei din Târgu-Jiu să aleagă clinica dumneavoastră?
E.A.:
Serviciile oferite de noi sunt cele cu care ne dorim să ne diferenţiem în tabloul medical local, respectiv acurateţea efectuării investigaţiei şi interpretării acesteia asigurate de dr. Eugen Lăcătuşu şi echipa de operatori. Apoi crearea unui confort maxim pacientului: rezultatul este eliberat în cel mult 30 de minute sau cu posibilitatea de a-l accesa de pe site-ul nostru (www.eligon.ro), şi nu în ultimul rând minimizarea stresului pe parcursul investigaţiei.
Rep.: Ce altceva mai face să fie “speciale” serviciile oferite de clinica dumneavoastră?
E.A.:
Având în vedere că noi am adoptat teleradiologia în activitatea curentă pentru multiplele facilităţi oferite, am decis recent că dincolo de primirea unui raport medical, pacientul supus investigaţiei are nevoie să primească explicaţii legate de semnificaţia modificărilor patologice identificate, prin urmare acesta poate avea o discuţie cu dr. Lăcătuşu în intervalul orar 18.00-20.00 al zilei în care a fost supus tomografiei, sau se poate programa gratuit la cabinetul acestuia din Târgu-Jiu pentru o discuţie de 10 minute în care să primească lămuriri suplimentare despre concluziile raportului şi despre opţiunile pe care pacientul le are în continuare.
Rep.: Cum funcţionează parteneriatul cu spitalul din Rovinari?
E.A.:
Ţin să precizez că un lucru pe care nu l-am înţeles de la început, dar pe care acum îl conştientizez, a fost rolul decisiv al Primăriei Rovinari în iniţierea şi dezvoltarea acestui proiect, aşa că, daca vreţi, putem vorbi de un triplu parteneriat.
Ca orice parteneriat este supus multor încercări pe care, dacă le depăşeşti, devine mai trainic şi cu o mai mare perspectivă; modul în care noi am înţeles să ne asigurăm şansele pentru o bună colaborare a fost discutarea/agrearea clară a tuturor aspectelor de la început, stabilirea unui mod transparent şi permanent de comunicare (cu administratorul oraşului, cu managementul spitalului şi cu colectivul de medici).
Rep.: Aţi întâmpinat şi dificultăţi în activitatea de la Rovinari?
E.A.:
O situaţie care a verificat trăinicia acestui parteneriat a fost modul în care cei doi parteneri, primăria respectiv managementul spitalului, s-au implicat în rezolvarea problemelor constatate în alimentarea cu curent electric. Astfel, fluctuaţiile masive de curent (generate de marii consumatori din zonă) au fost un factor de care nu am avut idee la început şi din cauza căruia am decis întreruperea temporară a activităţii pentru protejarea echipamentelor. După evaluarea variantelor de rezolvare a acestei situaţii, Primăria şi spitalul nu au ezitat să ia măsurile necesare pentru stabilizarea sursei de alimentare electrică arătând că înţeleg că pentru a avea un centru performant de imagistică în zonă e nevoie de o infrastructură solidă. Se creează astfel premisa adăugării şi altor echipamente.

Rep.: În ce altceva mai constă colaborarea dumneavoastră cu Spitalul “Sfântul Ştefan”?

E.A.: Colaborarea cu spitalul consta, alături de Computer Tomograf, în punerea la dispoziţie a unui aparat RX mobil, destinat să acopere solicitările radiografice din Centrul Primiri Urgente şi să acopere o eventuală disfuncţionalitate a singurului aparat RX din dotarea spitalului, precum şi un sistem de tip CR (digitalizare radiologică) ce a eliminat developarea umedă clasică şi a crescut eficienţa (permite 40 radiografii/oră), simplificând în mare măsură munca celor doi operatori. CR-ul permite, de asemenea, interpretarea facilă şi detaliată a imaginilor radiografice prin multiplele opţiuni de procesare oferite de softul adiacent.
Rep.: Ce urmează?
E.A.:
Pasul următor la care lucrăm acum este introducerea unui soft (se află în curs de instalare în acest moment) care să permită transmiterea imaginilor CT şi RX către secţii. Imaginile radiografice achiziţionate în CPU în afara programului, când nu există posibilitatea să fie interpretate local imediat, pot fi interpretate la distanţă într-un centru medical care are un serviciu radiologic permanent şi astfel se poate evalua rapid pacientul şi trimite către altă unitate, dacă e cazul.
Rep.: Ce ne puteţi spune despre preţurile practicate?
E.A.:
Preţurile pentru fiecare segment se află pe site: www.eligon.ro. Am înţeles să pun în acord preţurile practicate cu veniturile populaţiei din zonă, am introdus discounturi importante pentru mai multe segmente scanate sau oferim un discount de 20% pentru pacienţii care se programează în zilele de sâmbătă. Din martie până în prezent am investigat gratuit peste 35 de cazuri sociale; de curând cazurile sociale din oraşul Rovinari au fost preluate de Primărie şi astfel pacienţii din Rovinari cu venituri sub salariul minim pe economie vor avea acces gratuit la investigaţii, atunci când au recomandare de la medical specialist.
Rep.: Să înţeleg că un locuitor din Rovinari care are venituri sub salariul minim pe economie nu îşi va plăti investigaţia ?
E.A.:
Da, este adevărat! Detalii despre paşii care trebuie urmaţi pentru a i se acoperi investigaţia puteţi afla la numărul de telefon al clinicii.
Rep.: Care sunt intenţiile dumneavoastră de viitor?
E.A.:
Concluzia mea, după 4 luni de activitate este că dezvoltarea unui centru imagistic puternic în zonă, care să deservească partea de sud a judeţului este perfect justificată. Spun asta bazându-mă atât pe analiza statistică a adresabilităţii pacienţilor, cât şi urmare a discuţiilor avute cu reprezentanţii sindicali ai marilor producători energetici din zonă.
Intenţia mea, în viitorul imediat este să mă adresez în special angajaţilor din complexele energetice, fie cu o formulă de abonament, fie cu tarife preferenţiale care să le facă accesibile investigaţiile imagistice de înaltă tehnologie.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here