La început de an, Noi cursuri de formare profesională, la sediul AJOFM Gorj

Începutul de an debutează în forţă pentru sprijinirea şomerilor gorjeni în găsirea unui loc de muncă, precum şi pentru cei care vor să aibă o altă calificare. Pentru luna ianuarie, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj organizează patru cursuri de formare profesională la care este aşteptată o prezenţă de 100 de persoane: lăcătuş mecanic întreţinere şi reparaţii, lucrător în comerţ, operator introducere, validare şi prelucrare date, precum şi un curs de sudor.
Gorjenii, care beneficiază de indemnizaţie de şomaj, sunt obligaţi să participe la programele de formare profesională oferite şi organizate de AJOFM. Persoanele îndreptăţite pot beneficia de servicii de formare profesională gratuite, o singură dată, pentru fiecare perioadă în care se află în căutarea unui loc de muncă. Înscrierile pentru cursurile de calificare, precum şi orice alte informaţii referitoare la formarea profesională se pot obţine de la sediul AJOFM GORJ din Târgu-Jiu, str. Lt. Col. Dumitru Petrescu, nr.1 sau de la agenţiile locale şi punctele de lucru din teritoriu.
Tot pe parcursul lunii curente, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă organizează 67 de programe de formare profesională pentru 1.314 persoane care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite. Acestea vor fi organizate de agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă şi de Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti. Cei mai mulţi participanţi pentru cursurile ce vor demara în noiembrie se preconizează în judeţele: Braşov (126 persoane), Mureş (126 persoane), Gorj (100 persoane), Harghita (88 persoane) şi Galaţi (84 persoane).
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here