La Spitalul de Pneumoftiziologie și cel din Novaci s-a pornit căldura

Temperaturile scăzute din ultimele zile i-au determinat pe reprezentanții a două unități sanitare din județul nostru să pornească centralele, astfel încât pacienții să nu resimtă frigul, pe perioada spitalizării. Căldura a fost pornită la Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu și Spitalul Orășenesc Novaci.

În majoritatea unităților sanitare din Gorj încă este cald în saloane, astfel că nu a fost necesară pornirea centralelor termice. La cele situate în zona montană, însă, căldura a fost deja pornită. „Noi am făcut din timp revizia la centrală și am pornit căldura de câteva zile, dimineața și seara. Centrala funcționează seara între orele 19.00 – 22.00 și dimineața între orele 05.00 și 08.00. Programul se va menține atât timp cât condițiile meteo o impun”, a confirmat Ion Ciochină, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu.
Și la Spitalul Orășenesc Novaci a fost pornită căldura, începând de luni. „De la începutul acestei săptămâni am pornit căldura. Centrala funcționează după un anumit program, astfel încât în saloane să fie o temperatură optimă pentru pacienți. Avem centrală pe motorină și avem un stoc de combustibil suficient pentru a asigura căldura pe parcursul sezonului rece”, subliniază Emil Grigore, managerul Spitalului Orășenesc Novaci.
La Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu nu a fost nevoie să se pună în funcțiune centralele, după cum precizează conducerea unității.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here