Legea privind acordarea voucherelor de vacanţă, promulgată de Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 8/2014 pentru modificarea unor termene prevăzute în Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanţă. În sistemul privat, voucherele de vacanţă se vor oferi în funcţie de negocierile dintre angajator şi angajat, însă în mediul bugetar, acordarea acestora este obligatorie.

Veşti bune pentru angajaţii din sistemul bugetar, dar şi pentru cei din mediul privat. Luni, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 8/2014 pentru modificarea unor termene prevăzute în Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanţă.
Potrivit legii, aceste vouchere vor fi oferite de către angajator în limita a şase salarii medii pe economie, vor fi emise atât pe suport electronic, cât şi pe suport de hârtie, şi vor putea fi folosite doar în turismul românesc, mai exact unităţile turistice autorizate de Autoritatea Naţională pentru Turism.

Beneficiile voucherelor de vacanţă
Pentru angajatori, acest nou sistem pentru vacanţă păstrează facilităţile oferite, voucherele fiind deductibile şi scutite de la plata contribuţiilor şi taxelor salariale. De asemenea, emiterea lor se va face de către Ministerul Finanţelor şi va permite intrarea pe piaţă pentru oricine respectă condiţiile.
În sistemul privat, voucherele de vacanţă se vor oferi în funcţie de negocierile dintre angajator şi angajat, însă în mediul bugetar, acordarea acestora este obligatorie. Potrivit ministrului Economiei, Mihai Tudose, ordonanţa va deveni aplicabilă la 30 de zile la promulgare.
Toţi reprezentanţii grupurilor parlamentare au susţinut adoptarea acestor prevederi, arătând că relansează turismul românesc.

Salariaţii aşteaptă aplicarea legii
La scurt timp după confirmarea promulgării legii voucherelor de vacanţă, subiectul a creat o adevărată isterie pe reţelele de socializare, salariaţii aşteptând cu nerăbdare aplicarea legii. Şefii mai multor instituţii publice din Gorj confirmă că dacă acordarea acestor vouchere este obligatorie în sistemul de stat, le vor da.
Şi angajaţii din mediul privat speră să găsească înţelegere în rândul celor care îi conduc şi să primească şi ei vouchere de vacanţă.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here