Legea tichetelor de vacanţă s-a aprobat, Gorjenii speră ca şefii să le acorde vouchere, din acest sezon

Camera Deputaţilor a aprobat, în cele din urmă, Legea tichetelor de vacanţă. De acestea pot beneficia bugetarii, dar şi angajaţii societăţilor private. Voucherele sunt deductibile şi scutite de la plata contribuţiilor şi taxelor salariale. Angajaţii din judeţul nostru speră ca şefii să le acorde tichete de vacanţă chiar din acest sezon.

Sistemul tichetelor de vacanţă păstrează facilităţile fiscale oferite angajatorilor. Aceştia vor putea acorda salariaţilor vouchere pentru petrecerea concediului în ţară, în limita a şase salarii medii pe economie. Potrivit oficialilor din turism, angajatul va primi voucherul pe suport de hârtie sau în format electronic, adică un card, urmând să-l folosească direct la hotelurile clasificate de ANT sau la agenţiile de turism. Se preconizează că, odată cu intrarea în vigoare a Legii tichetelor de vacanţă, aceste vouchere vor aduce o infuzie de cel puţin 400 de milioane euro în industria turistică autohtonă. Calculul este simplu: la circa 5,3 milioane de salariaţi cu carte de muncă, la care se adaugă 600.000 de bugetari, dacă numai 10% primesc vouchere în valoare de 3.000 de lei fiecare, rezultă aproximativ 400 de milioane euro, bani ce rămân în ţară.

Salariaţii aşteaptă vouchere de la patroni
Acordarea acestor vouchere de vacanţă se face în funcţie de buget. La instituţiile de stat, cel mai probabil numai o rectificare bugetară ar putea asigura fondurile necesare pentru acordarea tichetelor de vacanţă.
La privat, acordarea acestor tichete se face doar prin bunăvoinţa patronilor. La nivelul judeţului nostru, salariaţii sunt optimişti, mai ales cei care primesc şi tichete de masă, sistemul fiind asemănător; ei speră să primească vouchere de vacanţă încă din acest sezon.
Emiterea voucherelor de vacanţă rămâne sub controlul Ministerului Finanţelor şi va permite intrarea pe piaţă a oricărui actor care respectă condiţiile. După adoptarea ordonanţei privind voucherele de vacanţă, noile prevederi vor intra în vigoare în 30 de zile de la promulgare.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here