Licitația pentru paza pe un an la CEO, anulată de CNSC! Caietul de sarcini al autorității contractante, făcut la bășcălie

1188

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor(CNSC) a decis marți să admită, în parte, contestația formulată de SC PROTECT NPG PAZA SRL(dosar nr.1244/2018) împotriva Complexului Energetic Oltenia, în calitate de autoritate contractantă și să anuleze procedura de atribuire a contractului de pază, pe un an de zile, licitația fiind lansată de CEO la începutul lunii aprilie. Mai exact, licitația s-a ținut înainte ca autoritatea contractantă să lanseze, în SEAP, procedura de atribuire a pazei pentru cele 16 obiective ale companiei, pentru doar trei luni de zile, licitația fiind câștigată, pe preț neserios, la finalul lui aprilie, de Safety Security SRL din Caracal.

Nemulțumită de felul cum s-a întocmit documentația de atribuire, dar mai ales a calculării valorii estimate a contractului, SC PROTECT NPG PAZA SRL, firma de pază din județul Dolj administrată de Gageatu Cătălin Dumitru, a contestat, pe 12 aprilie, la CNSC, licitația privind ,,Servicii de pază bunuri și obiective pentru SE Ișalnița,,. De altfel, și SC Akyle Security SRL, din Ilfov, administrată de Mândroc Ionel Marin, contestă cu trei zile înainte, aceeași licitație pretinzând CNSC să oblige CEO să-i plătească acesteia cheltuielile de consultanță necesare întocmirii contestației respective, în sumă de 5000 de lei plus TVA.

Marți însă CNSC admite doar contestația firmei din Dolj, dând astfel o lovitură grea CE Oltenia care este obligată să reia procedura de atribuire a contractului nu doar pentru punctul Ișalnița ci pentru toate cele 16 posturi de pază ale CEO.

Reamintim că CE Oltenia întâmpină în prezent probleme serioase în legătură cu firma de pază din Caracal căreia i s-a atribuit contractul privind 15 din cele 16 obiective ale CEO, plus Seciurile pe motiv de necesitate, pentru trei luni de zile. Directorul general Sorin Boza a primit numeroase informări scrise de la directorii de EMC-uri privind deficiențele și carențele firmei de pază, care ar fi urmat să fie verificate de o comisie de anchetă internă a companiei. Comisia, cunoscând refuzul CEO de a recunoaște că sunt probleme vizavi de firma din Olt, ar fi închis ochii la toate deficiențele depistate în teren. Directorii de EMC-uri vor semna însă la final de lună pontajele firmei de pază, pe baza cărora societatea din Caracal va fi plătită pentru serviciul prestat. 

2 COMENTARII

  1. Această firmă , Protect NPG nu plătește asigurările de sănătate , taxele pt pensii și șomaj , face contracte de muncă false angajaților. Recent toți agenții de la Compania de Apă Craiova i-au acționat în justiție pentru neplata drepturilor și dările către Casa de Pensii și Casa de Sănătate. Vă rugăm faceți publice aceste golănii !

  2. Istoria se repeta, dar cu alți sefi la paza. Inițial am crezut ca poate este vorba de lipsa de profesionalism a fostilor șefi care s au perindat pe la sefia pazei. Acum stau si ma intreb, daca doi foști ofițeri care au activat si in structuri de informatii, cu pregatire militara si experienta de specialitate in domeniu nu au reușit sau nu au fost lasati să performeze la paza, ce sanse va avea Popescu actual sef al pazei sa gestioneze situatia de facto? Sa ne readucem aminte ce spunea stimabilul Raut, absolvent al Academiei Tehnice Militare, acum un an si ceva despre cei doi tineri unul care urma sa fie debarcat si altul care urma sa i ia locul…

    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1010481559084499&id=100003679920904

    Pentru cine vrea sa înțeleagă, aflați cine este nasul șefului pazei, cate contracte are încheiate cu compania, valoarea lor si afilierea politică.

    Dacă acum un an si jumatate cred, activitatea șefilor care coordonau activitatea pazei a fost verificată de Corpul de Control al CEO ba chiar si cercetați disciplinar sub „pretextul” neincheierii contractelor de paza la începutul anului 2017 (motivul a fost altul si nici macar ala de tot incerca Raut sa acrediteze in mass media ideea unei apropieri a șefilor pazei cu o anumită firmă de pază, de altfel la un an de zile nici un organ al statului cu abilități de verificare si investigare a unor posibile fapte de coruptie nu a întreprins o actiune care sa aiba ca finalitate ceea ce si dorea din tot sufletul Raut – nu zic ca nu s a întreprins, dar s au dovedit false și trunchiate informațiile generate de Raut in spatiul public si transmise cum se spunea la un moment dat si pe a doua scara… ) am si eu o curiozitate…oare vom vedea acum Corpul de Control in actiune? Oare vom vedea iar cercetari disciplinare? Chiar nu s a învățat nimic din ce s a intamplat pana acum? Om trai si om vedea…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here