Liderul Bunoaica: “Directorul EMC Motru abuzează de funcție! Refuză să-mi arate listele de salarizare după aplicarea armonizării”!

Liderul Sindicatului Solidaritatea 2013, Nicu Bunoaica, a transmis CE Oltenia o sesizare scrisă prin care a informat conducerea companiei că directorul EMC Motru, Mihai Dafinoiu, dă dovadă de lipsă de transparență și abuz, ascunzând listele cu majorările salariale, pe armonizare, de președintele Carierei Lupoaia. Bunoaica susține că Dafinoiu ar fi făcut promovări incorecte pentru anumite persoane, angajați ai EMC Motru, pe mână cu alți lideri sindicali, fapt pe care vrea să-l ascundă de teamă că liderul de la Lupoaia va face totul public. Liderul cere conducerii CEO luarea măsurilor de rigoare, în urma unei verificări necesare la EMC Motru.

Bunoaica are membrii de sindicat în cadrul EMC Motru care au fost excluși de la împărțirea claselor de salarizare pe armonizarea făcută la nivelul exploatării miniere. Afectate sunt angajate ale Departamentului CTC Cărbune și Probe Cărbune, care nu au primit clase, deși colege de-ale lor, membre în alte sindicate, ar fi primit. Mai mult, Bunoaica explică faptul că el face parte din acea comisie, care ar fi trebuit să împartă clasele pentru angajații EMC Motru, dar acesta ar fi fost ignorat de directorul Dafinoiu, supărat că anumite informații din cadrul exploatării au apărut în presă, asumate fiind de liderul de la Lupoaia. “Listele cu promovările salariale, pe armonizare, au fost trimise de EMC Motru la CEO, acum câteva zile, fără ca eu să fiu chemat și întrebat de soarta angajaților exploatării, mai mult nici măcar nu am semnat listele, așa cum au făcut-o în schimb alte sindicate din Motru. Când am cerut explicații, Dafinoiu a preferat să nu-mi răspundă nici măcar la telefon. Marți, prin intermediul unei adrese scrise, am cerut CEO să ia cunoștință de aceste deficiențe de comunicare și colaborare, să am acces la listele deja ajunse la Târgu-Jiu și să trimită o echipă de control la EMC Motru pentru a vedea în ce mod s-a făcut marea împărțeală, care nu a fost deloc transparentă și a vizat doar promovarea rubedeniilor și a clicii sindicale susținute, prin acest demers, personal, de către Dafinoiu”, a spus, revoltat, Bunoaica.Liderul sindical susține că femeile afectate ar avea salarii chiar sub minimul pe economie. Listele de la unitățile din Gorj au ajuns în Directoratul CEO, dar nu au trecut toate de acest for, apărând erori în acestea.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here