Liga a 3-a pe avarie

791

Pentru echipele gorjene din Liga a 3-a perioada pregătirii de iarnă nu mai este ce a fost odată. Adio, cantonamente în staţiuni montane! Supravieţuirea este acum cuvântul de ordine.

Una dintre echipele care acuză cel mai puternic şocul crizei financiare este Minerul Motru, echipă care de la Liga a 2-a, unde a fost în sezonul precedent, ar putea ajunge în al patrulea eşalon. În ciuda problemelor financiare tot mai apăsătoare, cei care conduc clubul motrean fac eforturi să menţină echipa în competiţie. Cât de greu este acest lucru, ne explică directorul sportiv al Minerului, Mihai Cernica: „Sunt trei luni restanță la bani, intrăm în luna a patra. Este destul de greu, sper să ținem echipa pe linia de plutire. Știm că este greu, situația noastră în județ este grea. E greu la fotbal să joci fără bani, la noi nu sunt salarii de 3 mii de euro și să stai 3 luni fără bani, la 10 milioane pe lună nu poți sta 3 luni până iei următorii bani. Am încercat să reziliem din contracte pentru a putea face față cu bugetul”, a declarat Mihai Cernica.
Jucători importanţi ai motrenilor, precum Traşcă, Bertea şi Marius Laurenţiu, su plecat după ce Minerul i-a pus pe liber nefiind în stare să susţină contractele acestora. După despărţirea de antrenorul Gabi Zahiu şi o perioadă de la finalul turului în care s-a mers pe o soluţie de interimat, banca tehnică a fost preluată de Claudiu Mocioi, acestuia fiindu-i trasat un obiectiv greu de imaginat pentru o echipă cu CV-ul motrenilor, Minerul trebuie să se salveze de la retrogradare! Pentru a se atinge acest obiectiv, în condiţiile în care au plecat jucători valoroşi de la echipă, Minerul trebuie să şi pună ceva în loc, iar Mihai Cernica spune că Băiţa şi Bănică, foşti jucători la Pandurii II, ar putea fi plombele pentru partea a doua a campionatului: „Sper să scăpăm, obiectivul este menținerea în Liga a 3-a, alt obiectiv nu putem avea. Trebuie să mai completăm lotul, un fundaș central, un portar, un mijlocaș. Încercăm să plombăm, suntem în tratative cu Băița dar și portarul Bănică pentru că avem nevoie de experiență este un retur de foc. Avem un lot destul de restrâns, lotul este mic, 20 cu toții, juniori și trei portari Să ne ridicăm din zona retrogradării”, a mai spus Cernica.
Echipa nu îşi permite un cantonament extern, aşa că pregătirea se va face la Motru. Minerul a jucat deja două partide amicale şi le-a pierdut pe amândouă, 1-2 cu Filiaşi şi 0-1 cu Podari.

Situaţie grea şi pentru Ştiinţa Turceni
Ca şi colegii de serie, Ştiinţa Turceni nu va pleca din localitate într-un stagiu de pregătire în această iarnă. „Chiar în această perioadă suntem în pregătiri, avem un program centralizat de 10 zile la Turceni, un fel de cantonament. Nu s-a pus problema să mergem undeva în cantonament”, a declarat Vali Modrea, director sportiv al echipei din Turceni. Şi, încă o dată similar cu ceea ce se întâmplă la Motru, obiectivul este de a menţine echipa în al treilea eşalon: „Obiectivul nu poate fi decât evitarea retrogradării. Sunt sigur că ne vom salva”, a mai declarat Modrea, care dă asigurări că la Turceni nu sunt probleme legate de salariile jucătorilor: „Salariile sunt mici, dar salariile sunt la zi, nu avem datorii la jucători sau bugetul statului. Suntem o echipă mică, dar serioasă”, a explicat Vali Modrea. Faţă de turul campionatului, Ştiinţa Turceni s-a întărit aducând câţiva jucători cu experienţă precum Fotescu, Daviţoiu şi Calotă, toţi trei evoluând în trecut la Jiul Rovinari, plus Moroşanu. La capitolul plecări, Ştiinţa pune pe listă trei nume: Zamfir, Geică şi Floroiu. După un prim joc amical disputat cu echipa secundă a celor de la CSU Craiova, şi încheiat la egalitate, scor 1-1, Ştiinţa Turceni va juca un nou amical sâmbătă, contra celor de la Podari.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here