Lucrări de canalizare de 12 milioane de lei, la Târgu-Jiu

În mai multe cartiere ale Târgu-Jiului, municipalitatea derulează în această perioadă lucrări de extindere şi modernizare a canalizării menajere.

Dacă în cartierul Debarcader, acestea au fost deja încheiate, investiţia fiind şi recepţionată, în Griviţei şi A. I. Cuza se va trece la racordarea blocurilor la noua canalizare menajeră. “Am finalizat lucrările de canalizare menajeră în cartierul Drăgoieni, o lucrare destul de serioasă, de amplă, este recepţionată deja. Lucrăm la partea de carosabil, partea de trotuare, de mobilier urban, cartierul Debarcader va fi finalizat şi va fi posibilă funcţionarea integrală la întreaga capacitate a ceea ce înseamnă infrastructură rutieră, canalizare menajeră, pluvială. Un alt cartier în care în această perioadă se lucrează este Griviţei, avem partea de colectare finalizată, în prima parte a acestui proiect. Este vorba de patru etape de realizare a canalizării menajere în cartierul Griviţei pentru că este un cartier mare, în care se impune o etapizare a lucrărilor. Imediat după finalizarea lucrărilor privind colectoarele principale, se trece şi la racordarea blocurilor aşa cum s-a întâmplat şi în cartierul Debarcader unde deja sunt finalizate racordurile la 29 de blocuri, 83 de scări. (…) Un alt cartier pe care l-am avut în vedere unde am avut solicitări de la cetăţeni este A. I. Cuza, înseamnă strada, cartierul, 22 Decembrie, sublocotenent Bărboi. Sunt străzi foarte importante, unde lucrăm la partea de colectoare menajere, apoi se va trece la partea de racord la blocuri. Avem în acelaşi timp, în desfăşurare racordurile pe cartierele Iezureni şi Romaneşti. La Iezureni deja sunt finalizate, la Romaneşti se va intra în perioada următoare la racorduri pentru ca şi în aceste două cartiere partea de canalizare menajeră să funcţioneze foarte bine şi locuitorii din aceste zone să nu mai aibă probleme”, a declarat Aurel Popescu, primarul interimar al municipiului Târgu-Jiu.

6 milioane de lei pentru Drăgoieni
În curs de derulare sunt şi lucrările la canalizarea menajeră pentru cartierul Drăgoieni. Investiţia are o valoare de aproximativ 6 milioane de lei şi urmează a fi încheiată până la sfârşitul acestui an. O vizită în şantier a fost făcută în acest sens ieri, de către edilul municipiului. “Aici ne aflăm în cartierul Drăgoieni o zonă unde anul trecut au început lucrările. E vorba de Calea Bucureşti, strada Sf. Dumitru, Aleea Sf. Dumitru, strada Petreşti, strada Amaradia. Este foarte important să amintesc că deja pe strada Petreşti şi Amaradia se lucrează la racorduri, partea de colectoare fiind finalizată şi predată deja pentru racordurile gospodăriilor din aceste zone. (…) Am insistat mult să obţinem bani de la Guvernul României pentru a ne uşura bugetul local şi pentru ca mai departe costurile pe care noi trebuie să le suportăm să fie mult mai mici, în ideea de a folosi banii şi pe alte investiţii pe care le avem. La Drăgoieni avem un traseu de aproximativ 12 kilometri de colector pe care lucrăm în acest moment, cu cinci echipe, iar începând de săptămâna viitoare vor veni încă două echipe care să urgenteze lucrările de canalizare menajeră din cartierul Drăgoieni. Ne dorim ca până la finalul anului 2017, lucrările la canalizarea din Drăgoieni să fie finalizate, predate şi canalizarea să funcţioneze la întreaga capacitate”, a precizat Aurel Popescu.

Valoarea totală a investiţiilor pe parte de canalizare menajeră în toate cartierele deja amintite este de 12 milioane de lei, jumătate din sumă provenind din fonduri guvernamentale, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here