Mai e de muncă! Mangia după umilinţa cu FCSB: “Să învățăm din greșeli”

Ce începe prost se termină şi mai prost! Universitatea Craiova nu a putut face faţă rivalei FCSB, la Severin, şi a pierdut, fără drept de apel, un meci în care suporterii alb albaştrii îşi puneau mari speranţe (2-5). Gnohere a tras primul “glonţ” după doar 44 de secunde, când l-a învins pe Calancea la prima acţiune a vizitatorilor. Gazdele nu şi-au creat nicio oportunitate de a marca, iar până în pauză Texeira i-a mai pedepsit o dată pe juveţi, un şut splendid, la vinclu, din interiorul careului (`33). Fundaşii Craiovei au fost de nerecunoscut şi în partea a doua, iar Tănase l-a mai executat o dată pe nefericitul Calancea (`61). Mangia s-a încăpăţânat, o perioadă bună din meci, să joace fără un vârf veritabil, iar acest lucru l-a costat. Ştiinţa a fost apatică în ofensivă, iar apărarea s-a clătinat la fiecare incursiune a bucureştenilor. Universitatea a redus totuşi din diferență în minutul 66, după ce şutul lui Andrei Burlacu de la 14 metri l-a lovit pe Larie, şi a trecut de Niță. A fost doar o sclipire de orgoliu, căci oaspeţii au refăcut rapid diferenţa, după un autogol al lui Kelic (`69). Fundaşul croat şi-a luat revanşa după numai 3 minute, când a reluat cu capul o centrare venită de la Gustavo. Orice tentativă de a reveni a craiovenilor s-a risipit când Florinel Coman a marcat nestingherit, cu capul, din careul advers, la o fază în care fundaşii Craiovei au părut nişte amatori. (`83). Prin acest succes, FCSB a revenit în fruntea clasamentului, iar Universitatea trebuie să se regrupeze rapid pentru a nu pierde pasul cu primele locuri. Oltenii încă aşteaptă revenirea în Bănie, iar noul stadion ar putea conta mult în partea a doua a sezonului.
După lecţia de fotbal primită de juveţi, antrenorul italian Devis Mangia speră ca meciul cu FCSB să fie o experienţă care să-i călească pe elevii săi. “Rezultatul din seara aceasta s-a datorat erorilor noastre și calităților jucătorilor adverși. Meciul a început rău. Trebuie să continuăm să lucrăm și să schimbăm situația. Nu trebuie să ne gândim la primul loc. Eu nu o fac, degeaba alții se supără inutil. Singurul lucru la care mă gândesc este să ne îmbunătățim jocul. Trebuie să privim cu toții spre următorul meci, să învățăm din greșelile pe care le-am făcut și la sfârșitul anului vom vedea unde am reușit să ajungem. Trebuie să învățăm să fim echilibrați în fiecare moment, inclusiv acesta, pentru că este un punct bun de a pleca și a continua să lucrăm“, a declarat tehnicianul Universităţii.

Băluță: “Trebuie să muncim mai mult”
Căpitanul Alex Băluță a afirmat că vina este comună, iar doljenii trebuie să rămână concentraţi în următoarea perioadă pentru a termina cât mai bine prima parte a sezonului. “Toate ocaziile pe care le-au avut le-au fructificat, au știut să profite. A fost o seară urâtă pentru noi. Am făcut foarte multe greșeli în apărare, iar în atac nu am fost deloc eficienți și asta ne-a costat foarte mult. Am început meciul de la 0-1, a fost ceva incredibil și nu-mi explic cum am putut să luăm un gol atât de repede și așa de ușor. Am greșit cu toții în seara asta, cu toții suntem vinovați, dar trebuie să ținem capul sus, să mergem înainte și să învățăm ceva din acest meci. Mai sunt multe meciuri până la final, trebuie să muncim și putem să terminăm campionatul regular pe locul doi”, a explicat mijlocaşul.
“Nici nu mai știu ce să zic la asemenea rezultat. Ne doream victoria, speram, aveam încredere în noi că azi era ziua cea mare și câștigăm. Ne pare rău, nu ne așteptam la acest rezultat. Cred că FCSB a avut și noroc, pentru că prea le-a intrat tot. Orice centrare pe care o dădeau ca să nu iasă mingea în aut, balonul ajungea la ei și ieșea golul. Suntem foarte supărați, dar trebuie să ne revenim, să o luăm de la capăt și să câștigăm la Astra”, a declarat şi Alexandru Mateiu.

Universitatea Craiova – FCSB 2-5 (0-2)
Universitatea Craiova: Calancea – Datkovic (`58, Dimitrov), Kelic, Ferreira – Martic, Mateiu, Screciu (`84, Briceag), Bancu – Gustavo, Băluță, Mitriță (`62, Burlacu). Antrenor: Devis Mangia.
FCSB: Niță – Enache, Bălașa, Larie, Momcilovic – Ov. Popescu, Nedelcu (`76, Pintilii) – Teixeira, Budescu (`73, Coman), Tănase – Gnohere (`52, Alibec). Antrenor: Nicolae Dică.
Cartonașe galbene: Kelic `27 / Larie `16, Tănase `73, Pintilii `89.
Au arbitrat: Istvan Kovacs – Vasile Marinescu, Ovidiu Artene; Andrei Antonie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here