Mai puțini beneficiari de lapte praf gratuit

În această lună, numărul beneficiarilor de lapte praf a scăzut. Astfel, Direcția de Sănătate Publică (DSP) a distribuit lapte praf gratuit unui număr de 180 de copii, în septembrie, iar în acească lună sunt 178 de beneficiari, cei mai mulți fiind din: Târgu-Jiu, Motru, Rovinari, Târgu-Cărbunești, Ionești, Plopșoru și Turceni.

Potrivit legislaţiei în vigoare, prescrierea laptelui praf se va face gratuit, pe reţetă, de către medicul de familie. Fiecare bebeluş primeşte câte opt cutii pe lună.
Legislaţia actuală prevede că, hrana este distribuită gratuit numai pe criterii medicale, pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 12 luni ale căror mame prezintă contraindicaţii ale alăptării (boli grave: TBC pulmonar activ, neoplazii, caşexie, septicemie, boli psihice grave, scleroză în plăci, insuficienţă renală sau cardiacă, diabet zaharat decompensat, tireotoxicoză, mamă infectată cu HIV, tratamente cu citostatice, diazepine, anticoagulante, radioizotopi, eclampsie). În plus, beneficiază de lapte praf copiii ai căror mame au decedat şi cei instituţionalizaţi sau daţi în plasament.

178 de beneficiari
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj are suficiente cutii cu lapte praf pentru a acoperi solicitările de la primării. În luna septembrie, în județul nostru sunt 180 de beneficiari, iar în octombrie este mai mic. „Avem 178 de beneficiari, din care 23 la Târgu-Jiu, 27 la Motru, 12 la Târgu-Cărbuneşti, 18 la Turceni, 10 la Plopșoru și 11 la Ionești”, confirmă Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj are suficiente doze de lapte praf pentru a acoperi solicitările din județ.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here