Mapamond

Siria acceptă acordul de încetare a focului

23 februarie 2016, 13:04 | 0 comentarii  |  2.176 vizualizari
carton stiri on gorjeanul.ro

“Republica Arabă Siriană anunță că acceptă încetarea ostilităților, în condițiile continuării operațiunilor militare în lupta împotriva terorismului Daesh (acronimul arab al Statului Islamic), al Frontului Al-Nosra și al altor grupări teroriste legate de acestea, în conformitate cu anunțul ruso-america”, a indicat Ministerul sirian de Externe, într-un comunicat citat de AFP.

Guvernul sirian se declară pregătit să se coordoneze cu Rusia pentru definirea zonelor unde activitățile militare vor fi suspendate, scrie Reuters. ‘Pentru a garanta succesul încetării ostilităților, prevăzută să intre în vigoare sâmbătă, guvernul sirian este pregătit să se coordoneze cu partea rusă pentru a determina care sunt regiunile și grupurile armate ce vor face obiectul încetării focului’, menționează ministerul, citat de AFP.
Acordul ruso-american exclude SI, Al-Nosra (ramura siriană a Al Qaida), dar și organizații catalogate drept “teroriste” de către Consiliul de Securitate al ONU și nemenționate în text.
De la începutul războiului în Siria, regimul nu a făcut nicio distincție între militanți, rebeli și jihadiști, calificându-i pe toți deopotrivă drept “teroriști”.
AGERPRES

Semnatura eletronica CertDigital
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

ECO JURNAL