Mare sărbătoare, mare surpriză? “Juveţii” vor să răpună “Diavolul” la Severin!

Partida dintre Universitatea Craiova şi AC Milan este fără îndoială cea mai importantă confruntare disputată pe pământ românesc în acest an. Arena din Severin este gazda meciului în care “Ştiinţa” întâlneşte una dintre cele mai mari echipe europene, formaţia italiană având în palmares, printre altele, 18 titluri interne şi 7 Cupe ale Campionilor. Milanul este însă în reconstrucţie, şi, cu toate că au fost investite sume colosale în noile achiziţii, gazdele speră să-i prindă pe rossoneri nepregătiţi. Craiova crede în calificare, iar un rezultat pozitiv la Mehedinţi, ar face meciul de pe San Siro unul de foc. Partida din această seară începe de la ora 21.00 şi va fi transmisă, în direct, de Digi Sport.

Fotbaliştii Craiovei: “Trebuie să ne autodepăşim”
După un meci foarte nereuşit cu Chiajna, jucătorii Universităţii sunt conştienţi că nu trebuie să-şi dezamăgească fanii, mai ales că jocul se va disputa cu “casa închisă”. “Ne aşteaptă un meci foarte greu, dar frumos în acelaşi timp. Va fi o atmosferă senzaţională, sper ca publicul să ne împingă de la spate şi să lăsăm o impresie frumoasă la finalul acestei duble din Europa League. Trebuie să avem încredere în noi, să respectăm ce ne-a spus antrenorul şi să fim optimişti. Sunt emoţii, sper să intrăm cu devotament, mai ales că întâlnim una dintre cele mai titrate echipe din Italia. Este unul dintre meciurile în care trebuie să ne autodepăşim”, a spus căpitanul Alexandru Băluţă. “Este echipa cea mai frumoasă, şi cea mai titrată cu care puteam să picăm. Nu ai ocazia în fiecare zi să joci cu Milan, e ceva unic. Mergem la Severin cu gândul la calificare, şi noi avem două picioare, ca şi ei, chiar dacă pornesc favoriţi. Mă bucur că stadionul va fi arhiplin”, a declarat Nicuşor Bancu. “Ne aşteaptă un meci destul de greu, contra unei forţe europene! Îmi doream să jucăm cu o echipă puternică, aşa vom vedea exact unde suntem. Nu ne sperie jucătorii lor, dar ne ambiţionează. O să dăm pe teren tot ce putem ca să scoatem un rezultat bun şi să mergem mai departe”, a spus Mihai Roman. “Nu mă sperie pentru că ei nu au rămas aşa omogeni, cum am rămas noi. Suntem o echipă unită, iar echipele italiene greu îşi dau drumul la joc din primele partide. Prin lunile octombrie-noiembrie îşi fac ele jocul lor adevărat. Sperăm să fie aşa şi să fie o surpriză mare”, a precizat tânărul Vladimir Screciu.

Italienii Craiovei nu sunt “stresaţi”
Antrenorul Devis Mangia şi mijlocaşul Fausto Rossi privesc încrezători meciul cu Milan. Cei doi compatrioţi din tabăra Universităţii sunt convinşi că doljenii pot trata fără presiune confruntarea. “Este un meci foarte important pentru noi toţi: oraş, club, suporteri. Va fi dificil, întâlnim o echipă puternică, dar noi ne vom juca şansa până la capăt. Nu ştiu dacă trebuie să ne gândim la un rezultat anume, vom intra pe teren cu gândul de a da maximum pentru a obţine un rezultat pozitiv. Am studiat Milanul, am văzut şi anul trecut multe meciuri ale lor, dar echipa s-a schimbat mult faţă de stagiunea precedentă. Milan s-a întărit mult în vara aceasta, au echipă puternică, dar cred că era mai bună cea pe care am întâlnit-o când antrenam la Palermo. Jucau atunci: Robinho, Seedorf, Cassano, Ibrahimovic, Thiago Silva, Nesta, era o echipă frumoasă”, a spus Mangia. “AC Milan este cea mai mare echipă din Italia, am mai jucat împotriva lor, ştiu că este un meci dificil, şi mai ştiu că Universitatea nu a mai jucat în Europa de 17 ani. Vom încerca să facem un meci bun pentru oraş şi pentru suporteri. Nu suntem stresaţi în privinţa şanselor de calificare, aşa că putem juca degajaţi, fără presiune”, a fost de părere Rossi.

Absenţe importante pentru Milan!
Antrenorul Vincenzo Montella a anunţat lista cu cei 20 de jucători care vor face deplasarea în România pentru meciul de la Severin. Din lotul “Diavolului” vor lipsi nume importante precum: Bonucci, Biglia, Romagnoli, Suso Calhanoglu, Paletta, Sosa şi Bacca. Returul va avea loc pe 3 august, la Milano.
Portari: Antonio Donnarumma, Gianluigi Donnarumma, Storari
Fundaşi: Abate, Antonelli, Calabria, Conti, Gomez, Musacchio, Rodriguez, Zapata
Mijlocaşi: Bonaventura, Kessie, Locatelli, Mauri, Montolivo
Atacanţi: Borini, Cutrone, Niang, André Silva.

Ecran gigant la Craiova!
Primăria Municipiului va marca evenimentul sportiv şi în Cetatea Banilor. Începând cu ora 20.00, în Piața “Frații Buzești” va fi instalat un ecran pe care craiovenii au ocazia să urmărească duelul dintre Universitatea şi Milan. Iniţiativa vine după ce biletele la meci s-au epuizat, iar reprezentanţii autorităţilor locale vor să creeze o atmosferă de sărbătoare şi în Craiova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here