Martor la un accident – „Eram împreună cu Gigel Jianu”!

Judecătoria Târgu-Jiu a continuat audierile în dosarul în care un tânăr din Tismana este judecat, pentru că, în urmă cu patru ani, a fost implicat într-un accident mortal, el susținând că la volan se afla prietena sa, în timp ce anchetatorii l-au acuzat pe el în mod direct de cele întâmplate. Adrian Sergiu Geagu e considerat vinovat de către procurori pentru moartea Alinei Firiza, o tânără din Baia de Aramă, elevă la Școala Populară de Artă Târgu- Jiu, accidentul producându-se la Peștișani. Unul dintre martorii audiați de instanță a fost Nicolae Dosonoiu, un bărbat din localitatea mehedințeană Bala. El a ajuns printre primii șoferi la locul accidentului după producerea nenorocirii, în fața instanței menționând că, împreună cu el, dar în altă mașină, se afla Gigel Jianu, nimeni altul decât actualul primar de la Motru.
Martorul a povestit tot ce a știut despre evenimentele de la Peștișani, el relatând că și el și ceilalți șoferi strânși la locul accidentului i-au reproșat în permanență lui Geagu că nu Alina Firiza se afla la volanul autoturismului. „Mașina era complet distrusă pe partea dreaptă, acolo unde susținea dumnealui că s-ar fi aflat. Când am ajuns acolo el se văita că îl doare mâna dreaptă, în timp ce alți doi bărbați se îngrijeau de fata care era grav rănită, în special în zona capului. Dacă el ar fi fost în dreapta ea nu avea cum să aibă acele răni. Percepția noastră, a celor aflați acolo până la sosirea ambulanței, a fost că el a condus mașina. Eu eram împreună cu membri ai familiei și prieteni și ne deplasam cu mai multe autoturisme. Eu conduceam mașina mea, iar cea din față era condusă de Gigel Jianu. După ce am oprit, nu am atins victima întrucât fiica mea e medic și a zis să nu o atingem până nu vine un echipaj medical”, a menționat martorul audiat.
Primarul de la Motru, Gigel Jianu, a confirmat că a fost prezent la locul respectiv la scurt timp după producerea accidentului mortal. El a menționat însă că nu a fost întrebat de nimeni cu nimic despre evenimentele respective, percepția sa la acel moment, ca și acum, fiind aceea că nu fata care a decedat conducea mașina implicată în accident, ci Adrian Sergiu Geagu, cel pus sub acuzare de către procurori.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here