Măsuri deosebite pentru campania electorală din Gorj! – Staţiile de autobuz din Tismana, acoperite cu ulei mineral

Primarii din judeţ au făcut ieri ultimele pregătiri privind desfăşurarea campaniei electorale. Unii se gândesc să protejeze spaţiile care nu sunt destinate afişajului electoral, alţii consideră că nu vor exista incidente şi că totul se va desfăşura decent.

Campania electorală pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie începe vineri, timp de o lună candidaţii urmând să se confrunte, pe teren şi în mass-media, în scopul de a obţine mandatele dorite de deputaţi sau senatori. Cert este că majoritatea competitorilor electorali îşi vor mâna reprezentanţii să lipească afişe electorale în Colegiile unde vor candida, încă de vineri de la ora 00.00. Drept urmare primarii din Gorj s-au gândit la alternative pentru ca procesul electoral să se desfăşoare decent.

Măsuri sporite de protecţie la Tismana
Primarul localităţii Tismana, Marian Slivilescu, a anunţat joi că este hotărât să acopere staţiile de mijloc de transport cu ulei mineral, în scopul evitării acoperirii suprafeţelor cu diferiţi adezivi care ar putea urâţii comuna. “Am amplasat panouri pentru afişaj electoral în apropierea secţiilor de votare, unde reprezentanţii partidelor politice îşi pot lipi afişele, având fiecare un singur panou. Însă sunt sigur că vor fi lipite afişe şi în locurile interzise cum ar fi prin staţiile pentru mijloace de transport în comun, stâlpi de iluminat, capete de pod, acestea înrăutăţind priveliştea din zonă. Din acest motiv am hotărât ca în cele 6 staţii din comună să le acopăr cu ulei mineral în scopul evitării murdăriri suprafeţelor cu diferiţi adezivi ori aracet”, a precizat Marian Slivilescu, primarul localităţii Tismana. De asemenea, primarul ţine să precizeze că şi la celelalte alegeri au existat probleme cu privire la spaţiile de afişaj în scopuri electorale. “Au existat şi în celelalte scrutinuri probleme datorită unor grupuri care sprijineau diferiţi candidaţi sau diferite partide, având chiar un comportament agresiv din dorinţa de a ocupa spaţii în scop electoral. În Tismana vor exista 6 secţii de votare pentru 5.168 de cetăţeni cu drept de vot. La alegerile anterioare au existat 5 secţii de votare”, a conchis Slivilescu.

“Nu cred că vor exista incidente”
Primarul comunei Turcineşti se aşteaptă însă la o campanie liniştită. “Un singur spaţiu de afişaj electoral este amplasat la noi în comuna Turcineşti, la primărie. Nu cred că vor exista incidente. Cei peste 180 de cetăţeni cu drept de vot îşi vor exercita dreptul în cele 2 secţii de votare amplasate pe raza localităţii. De fiecare dată s-a întâmplat ca reprezentanţii diferitelor partide politice să lipească afişe şi în locuri interzise”, a precizat primarul localităţii Turcineşti, Vasile Kogălniceanu.

Afişe electorale pe stâlpii de iluminat
La Polovragi unii dintre reprezentanţii partidelor politice şi-au luat autorizaţie pentru a putea lipi afişe pe stâlpii de iluminat. “Spaţii de afişaj electoral se găsesc la primărie şi la secţia de votare din satul Racoviţa. Nu cred că vor exista probleme, ar trebui să fie o campanie decentă, oricum miza este mare. O campanie mai dură decât ce a mai fost până acum având în vedere că, candidează premierul Ponta. Cetăţenii cu drept de vot, aproximativ 2300 vor vota în cele 2 secţii de votare. Legat de afişaj, s-a luat acordul de la primărie şi de la Electrica pentru a se lipi afişe şi pe stâlpi”, a precizat Ştefan Făsuescu, edilul localităţii Polovragi.
Andrada Bărăitaru
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here