Medicii Spitalului Rovinari fac chetă pentru a hrăni un nou-născut abandonat

296

Cadrele medicale de la Spitalul Orăşenesc „Sfântul Ştefan” Rovinari scot bani din buzunarul propriu pentru a hrăni o fetiţă abandonată în unitatea sanitară. Micuţa a venit pe lume pe data de 10 noiembrie, fiind perfect sănătoasă, însă nedorită de mama ei, care a ales să o abandoneze la scurt timp după ce i-a dat viaţă. Cazul a intrat în atenţia Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj şi a Poliţiei.

În urmă cu 11 zile, la Spitalul Orăşenesc „Sfântul Ştefan” Rovinari venea pe lume o fetiţă perfect sănătoasă, care, însă, în scurt timp avea să fie părăsită de propria-i mamă. La ora actuală, micuţa este încă în spital, fiind îngrijită şi hrănită prin bunăvoinţa cadrelor medicale. „Pe data de 10 noiembrie a fost adusă la noi, cu o ambulanţă, o femeie în vârstă de 36 de ani, de la Peşteana, fiind luată de la o şatră; deşi ea ne-a spus că este la a patra naştere, ulterior am aflat că era la al zecelea copil. De asemenea, ne-a spus că este din Craiova şi a completat toate fişele spitalului cu aceste date. La ora actuală fetiţa este bine, sănătoasă, fiind îngrijită de cadrele medicale care fac chetă pentru a-i cumpăra lapte şi a o hrăni”, a precizat Robert Calotescu, managerul Spitalului Orăşenesc „Sfântul Ştefan” Rovinari. Potrivit aceleiaşi surse, fetiţa a avut 3,180 grame la naştere, obţinând nota 8, scorul APGAR.

DGASPC şi Poliţia, pe urmele mamei
Reprezentanţii unităţii sanitare din Rovinari au anunţat Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj, dar şi Poliţia, imediat ce au realizat că mama a părăsit spitalul abandonând fetiţa. „Am sesizat cazul la DGASPC şi Poliţie, deplasându-se la noi reprezentanţi ai acestor instituţii, care au demarat cercetări”, confirmă managerul Spitalului Orăşenesc „Sfântul Ştefan” Rovinari. La ora actuală se fac verificări pentru identificarea mamei. „Dacă după 30 de zile nu este identificată mama, fetiţa va fi înregistrată pe cale administrativă şi va fi dată la un asistent maternal. În cazul în care mama va fi găsită se vor verifica şi condiţiile pe care le are, dacă poate sau nu să se ocupe de micuţă. Se va institui, oricum, o măsură de protecţie pentru bebeluş”, a explicat Ninela-Natalia Gruia, director adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here